General

El grup de treball del projecte Talento Aspace celebra a l’APPC Tarragona la cinquena reunió

Les professionals d’Aspace Balears, Nexe Fundació, la Fundació El Maresme, l’Associació Aremi, Prodis i l’APPC Tarragona es van reunir el passat dimarts, 14 de març, a les instal·lacions de La Muntanyeta, per tal de dur a terme la seva cinquena reunió entorn dels sistemes de comunicació i l’autonomia personal.

L’encontre va seguir les pautes establertes en les sessions anteriors. Primer, la logopeda amfitriona, en aquest cas Maite Tous, va guiar les companyes de grup pel centre. Un cop realitzada la visita a La Muntanyeta, i coneguts els espais de l’escola, el taller d’adults i la residència, les professionals van procedir a la reunió de treball.

hdr
Les professionals del grup de treball amb la Judith, una usuària de l’APPC de Tarragona

En aquesta cas, l’exposició de bones pràctiques va permetre distingir el que podem anomenar sistemes de comunicació augmentatius, dels alternatius. Maite Tous va exposar dos casos pràctics, un en què els SAAC servien com a suport i complement de la parla oral, i un altre en què exercien d’eina de comunicació directa. La jornada va continuar amb una discussió entorn del paper de la família en l’éxit o fracàs dels SAAC i la obtenció d’autonomia. La generalització dels SAAC va ser el tema central.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.