General

Alins Il·lustracions: “Les persones amb discapacitat transmeten molt, i volíem reflectir-ho”

Visitem a Sonia Alins i a Juanjo Barco a casa seva. El menjador, gran i ordenat, es converteix en poc més d’uns segons en un potent estudi d’il·lustració. Centenars de personatges han pres forma al llarg dels anys en aquest espai. Una gran quantitat de móns alternatius i contextos acolorits són fruit del treball a quatre mans de dos il·lustradors versats, decidits a explorar estils i registres diferents a cada projecte. A les seves mans hem d’agrair, també, els protagonistes de La cursa de barques, escrit per Neus Verdaguer, i de Jo també vull ser artista, de Joana Pons, els dos contes inclusius i accessibles a tota la infància editats per la FEPCCAT.

hdr

Els esbossos originals amb tinta permeten resseguir el procés creatiu d’Alins i Barco. Després d’haver llegit la història, la parella d’il·lustradors crea els personatges i decideix la línia gràfica. “De mitjana dediquem prop d’una setmana a la creació inicial, que és bàsica”, explica Alins, “una altra setmana a dibuixar les escenes i una altra a posar-hi color”. Barco afegeix que intenten “que les il·lustracions siguin variades, combinant primers plans i plans generals. Com més variat, millor”.

Amb el projecte “Per fi un conte per a tothom” de FEPCCAT, que ja ha editat dues obres a favor de la integració social dels infants amb discapacitat (Jo també vull ser artista La cursa de barques), va ser la primera vegada que van haver de dibuixar la discapacitat com un element central de la història. “Dibuixar una persona amb cadira de rodes no és difícil” consideren tots dos il·lustradors “però en aquest cas si que calia treballar l’expressivitat i buscar la sensibilitat. Les persones amb discapacitat transmeten molt, i volíem reflectir-ho”.

hdr

Abans d’acabar la visita, els dos il·lustradors ens mostren més esbossos. En ells queden reflectits els diversos camins explorats abans de decidir-se pels personatges i les escenes definitives. També ens ensenyen el treball a la taula digital de dibuix, i com funciona tot el procés de coloració de les escenes. Són un equip, ho diuen i ho transmeten. Aquestes són les quatre mans que han il·lustrat els contes de la FEPCCAT i han donat forma als protagonistes de Jo també vull ser artista La cursa de barques. 

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.