Uncategorized

Mercè Batlle, presidenta de la FEPCCAT, guardonada amb el Premi Solidaritat 2022 per la seva tasca en favor dels drets de les persones amb discapacitat

El premi reconeix a la Presidenta de l’Associació AREMI, la FEPCCAT i el COCARMI i membre de la Junta Directiva de la Taula Tercer Sector i de Confederación ASPACE per la seva llarga trajectòria en favor dels drets i la integració de les persones amb discapacitat.

Mercè Batlle és la candidatura guanyadora del Premi Solidaritat 2022, que concedeix des del 1987 l’Institut de Drets Humans de Catalunya-IDHC a persones i entitats destacades per la seva tasca en favor dels drets humans. El jurat del premi, format per representants d’organitzacions socials i activistes de drets humans, reconeix  en aquesta edició el compromís i entrega d’una persona amb una llarga i destacada trajectòria dedicada dels drets de les persones amb discapacitat, especialment amb paràlisi cerebral. 

Maria Mercè Batlle ha estat pionera en el treball en favor dels drets i la integració de les persones amb  discapacitat, visibilitzant una realitat molt amagada. Ha estat implicada des dels seus inicis en l’Associació AREMI,  de la qual és presidenta des de 1996, sorgida a iniciativa d’un grup de pares i mares amb fills o filles afectats de  paràlisi cerebral i altres discapacitats, que van decidir crear un centre adequat a les necessitats que presenten aquests nens i nenes, donada la mancança de centres especialitzats a la província de Lleida. 

El jurat del premi ha volgut destacar la seva entrega i dedicació al col·lectiu que representa des dels diferents  espais on exerceix el seu activisme: l’Associació AREMI, la Federació d’Entitats de Paràlisi Cerebral FEPCCAT, el COCARMI i la Confederación ASPACE. 

Per a Montse Tafalla, presidenta de l’IDHC “Mercè encarna un lideratge en primera persona, caracteritzat per  l’activisme ferm, convençut i incansable malgrat tots els obstacles. La seva tasca ha estat decisiva per posar en  primera línia les necessitats de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, de les seves famílies i  dels professionals d’atenció directa”. 

El periòdic Malarrassa ha estat també reconegut amb la menció especial mitjans de comunicació pel seu  compromís amb els drets humans i la seva contribució a les lluites socials de la ciutat Terrassa. Malarrassa és un  mitjà local de distribució gratuïta, nascut amb la voluntat de servir d’instrument a les entitats i moviments de la  ciutat, exercint un periodisme crític i independent fonamentat en la investigació i les dades sobre la realitat més  propera. En paraules de Montse Tafalla “mitjans com Malarrassa són essencials per garantir el dret a la informació  i la participació de la ciutadania.” 

L’acte de lliurament del premi i la menció se celebrarà el pròxim 6 de març al Parlament de Catalunya.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.