Uncategorized

La Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat fa arribar als partits polítics les seves cinc prioritats per les eleccions del 12 de maig

El reconeixement de l’especificitat del col·lectiu, el reforç de l’atenció a la petita infància, itineraris educatius flexibles, els drets de les famílies i l’equiparació salarial dels professionals del sector són algunes d’aquestes prioritats.

– La Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), la federació que aglutina a les principals entitats d’atenció a persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat de Catalunya, ha fet arribar un document de demandes electorals als principals partits polítics que es presenten a les eleccions del 12 de maig. El document també es pot consultar a la pàgina web de la FEPCCAT.

La Presidenta de l’organització, Mercè Batlle, explica que “aquest document, concís i directe, busca que els partits comprenguin clarament la situació actual de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, així com de les seves famílies. La manca de reconeixement d’aquest col·lectiu implica una vulneració de drets, i a través del document també establim les prioritats per revertir aquesta situació”.

Les cinc prioritats que estableix el document són:                           

  • Reconeixement de l’alta complexitat de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat a través d’una nova Cartera de Serveis Socials i l’impuls de la integració social, sanitària i educativa.
  • Reforç de la vessant preventiva del sistema, amb especial èmfasi en l’atenció dels infants durant la primera infància
  • Itineraris educatius flexibles, dins d’un sistema que posi en valor l’educació especial i en coordinació amb altres departaments i institucions
  • Garantia d’igualtat de drets de les famílies amb un membre amb paràlisi cerebral i/o pluridiscapacitat
  • El Tercer Sector Social, reconeixement del sector i equiparació salarial.

Per a cada prioritat, el document detalla la situació actual, l’estat desitjat pel col·lectiu i les mesures que cal impulsar durant la propera legislatura per avançar cap a aquest objectiu.

Així mateix, la FEPCCAT ha anunciat que en els propers dies farà una campanya a través de les xarxes socials per ampliar el ressò de les seves propostes.

A Catalunya, segons dades del Departament de Salut, hi ha més de 15.000 persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat. Les xifres d’aquesta població equivalen al nombre de veïns i veïnes de municipis com Canet de Mar, Ripoll, Mollerussa o La Ràpita.  

La majoria de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat tenen grans necessitats de suport i un estat de salut fràgil, per la qual cosa sovint requereixen una intervenció individualitzada al llarg de tot el seu cicle de vida. Aquesta intervenció ha de ser global i considerar la seva complexitat, integrant la vessant social, sanitària i educativa, amb l’objectiu de garantir l’exercici plenament efectiu dels seus drets. 

SOBRE la FEPCCAT

La Federació de la Paràlisi Cerebral i Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) és la federació de referència a Catalunya del col·lectiu de persones i famílies amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.

Actualment, la federació està conformada per catorze entitats que treballen amb i pel col·lectiu: l’Associació Alpi de l’Hospitalet de Llobregat, APRODISCA de Montblanc, l’Associació AREMI de Lleida, la Fundació ASPACE Catalunya de Barcelona, ESCLAT Grup Social de Barcelona, la Institució Balmes de Sant Boi de Llobregat, l’Escola Guimbarda de Barcelona, la Fundació l’Espiga de Vilafranca del Penedès, la Fundació El Maresme de Mataró, la Fundació La Muntanyeta de Tarragona, Nexe Fundació de Barcelona, la Fundació Prodis de Terrassa, la Fundació Catalana de la Paràlisi Cerebral de Barcelona i la Fundació Pere Mitjans de Barcelona.

La FEPCCAT forma part de diferents institucions socials com la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, la Plataforma de la Infància de Catalunya, el COCARMI, Confederación ASPACE i La Confederació, també de pactes impulsats per la Generalitat de Catalunya com el Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.