Uncategorized

Fundació “la Caixa” aposta per la inclusió de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat a la vida artística i cultural

L’entitat col·labora amb el projecte “Tots som Art” impulsat per la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) que busca garantir l’accés a la vida cultural i artística de persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.

Lleida, 18 de setembre de 2023. Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, mostra el seu compromís amb iniciatives que promouen la inclusió i la igualtat, amb una col·laboració al projecte “Tots som Art” impulsat per la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT).

Aquest projecte té com a objectiu fonamental garantir l’accés a la creació artística de persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat i sensibilitzar la població en general sobre els drets d’aquest col·lectiu i les seves famílies. A més del suport de Caixabank, el projecte compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

En la seva primera fase, el projecte reunirà participants de les 14 entitats d’arreu de Catalunya que formen part de la FEPCCAT a la ciutat de Lleida. Durant una matinal de creació artística, les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat treballaran col·laborativament en equips de cinc persones amb el suport de monitors/es especialitzats per crear diferents obres de temàtiques relacionades amb els seus drets. A partir d’aquesta experiència única, es produirà un vídeo de sensibilització per destacar la importància de l’accés a la cultura per a les persones amb discapacitat.

En una segona fase, les obres d’art creades a la matinal i el vídeo resultant s’exhibiran en un espai de la ciutat de Lleida, brindant a la comunitat l’oportunitat d’apreciar i reflexionar sobre la creativitat i el talent de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.

Mercè Batlle, Presidenta de la FEPCCAT, ha mostrat el seu “sincer agraïment” a Fundació “la Caixa” i CaixaBank ja que el seu suport és imprescindible per tirar endavant aquest projecte. “Amb Tots som art volem contribuir a garantir el dret a accedir a la vida cultural i artística de les persones amb grans necessitats de suport recollit a l’article 30 de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat”, ha assegurat Batlle. A Catalunya, segons dades del Departament de Salut, hi ha més de 15.000 persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, la majoria amb grans necessitats de suport, que es troben amb importants barreres per accedir a la vida cultural i artística.

El donatiu de Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, és imprescindible perquè la iniciativa de la FEPCCAT esdevingui una realitat. Una iniciativa que, sens dubte, promet deixar una empremta significativa en la societat, demostrant que la creació artística pot ser un mitjà poderós per a la inclusió i la consciència sobre les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.