General

La FEPCCAT participa de la lectura del Manifest Commemoratiu del Dia Mundial de la Discapacitat

IMG_9585 2El passat dijous 3 de desembre, Agustí Gatius, del Centre Aremi,  va participar  de la lectura d’un manifest a Lleida per reivindicar la situació de les persones amb discapacitat. Actuant en representació de la FEPCCAT, Gatius va compartir taula amb Quim Vilamajor, de Down Lleida; Ana Belen Medina, de l’ONCE; Emili Garrofé, de FESALUT; Gemma Ferreres, de la Federació ALLEM i membres de Salut Mental de Catalunya — Terres de Lleida i de la Federació ECOM. Amb el text es volia reclamar una millora de les condicions de vida per a les persones amb discapacitat.

La declaració estava dividida en sis temàtiques (habitatge, accessibilitat, salut, educació, copagament i treball) que es varen repatir entre els representants de les entitats. Agustí Gatius, en el seu torn de paraula, va ser l’encarregat d’abordar la educació:

“Demanem avançar cap a un sistema d’educació incusiva, adaptant els centres educatius a les necessiats físiques i educatives, i dotantlos dels recursos humans necessaris, per la bona atenció i adaptació de l’infant amb discapacitat, pluidiscapacitat i amb transtorn mental, dins l’entorn escolar. Podent comptar amb el suport i assessorament de centres de referència, tenint en compte la idoneïtat dels Centres d’Educació Especial, i de les entitats específiques d’alguna discapacitat.”

Quim Vilamajor, de Down Lleida, va coure l’acte recordant que la diversitat fa crèixer la societat, per contra d’aquelles veus que discriminen i falten al respecte. “La via va de coses molt més importants” va recordar “va de ser feliços i de viure plenament!”.

 

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.