General,  Notícies

La Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) ha iniciat l’entrega de productes de suport per l’adaptació de l’habitatge als usuaris beneficiaris del projecte Rumbo

La FEPCCAT té com a objectiu la millora de l’adaptació de l’habitatge mitjançant els productes de suport a persones amb paràlisi cerebral i/o pluridiscapacitat, d’aquesta manera es vol evitar o endarrerir la institucionalització d’aquestes persones en serveis d’acolliment residencial.

L’objectiu del qual és de proposar millores que evitin o endarrereixin la institucionalització d’aquestes persones en serveis d’acolliment residencial.

Les avaluacions van ser dutes a terme per la terapeuta ocupacional de la FEPCCAT, a partir de l’eina elaborada per la Federació i l’assessorament de la UPC, així doncs, es varen tenir en compte diversos aspectes relacionats amb l’accessibilitat actual de l’habitatge i el seu entorn, d’acord amb les característiques de cada persona i la seva família, s’han proposat solucions personalitzades i ajustades a cada una de les seves necessitats

Soraya, terapeuta ocupacional, entregant els productes de suport.

En aquest cas concret de la notícia, la Seynabou va ser receptora de diferents productes de suport, com:

  • Cadira de bany infantil: aquesta cadira  està dissenyada per donar suport postural a la banyera o la dutxa. Té un seient i un respatller ajustables en angle per adaptar-se a les necessitats de posicionament de cada nen. Les potes són antilliscants per donar més seguretat.
  • Coixí de posicionament : Permet posar o mantenir el cos de la persona en posició prona, supina o lateral de forma fàcil amb l’objectiu de descansar, fer canvis posturals i evitar postures perjudicials. Destinat a persones amb una greu afectació motora que tenen dificultats per mantenir la posició i no poden fer canvis posturals de forma autònoma.
  • Butaca Puf: Permet posar el cos de la persona en sedestació de forma fàcil amb l’objectiu de descansar, fer canvis posturals i evitar postures perjudicials.

A través d’aquestes mesures, la FEPCCAT espera contribuir en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i fomentar la inclusió social.

Sobre el projecte RUMBO

El “Projecte RUMBO: cap a un model d’autonomia personal connectada i inclusiva” és una iniciativa col·laborativa desenvolupada entre diferents confederacions del Tercer Sector de la discapacitat (COCEMFE, ASPACE, IMPULSA IGUALDAD, FEDACE i AUTISMO ESPAÑA). L’objectiu és impulsar el disseny de models innovadors de suport a l’autonomia personal i la vida independent de persones amb discapacitat, especialment aquelles amb majors necessitats de suports, mitjançant la combinació de serveis i recursos que puguin facilitar una forma de vida inclusiva en la societat en condicions de seguretat, accessibilitat i benestar.

Aquest projecte, que compta amb la participació de 22 entitats d’aquestes confederacions repartides en cinc comunitats autònomes, és finançat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, lligat als fons NextGenerationEU de la Unió Europea.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.