2.600 persones desborden la 12ª Edició de la Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral”
Èxit de participació en la 12a Cursa Solidària En Marxa per la Paràlisi Cerebral
La Cursa s’ha celebrat aquest diumenge, 13 d’octubre, en el marc de la Festa Major de Les Corts i ha comptat amb la presència del Conseller d’Esports i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya
2.600 participants, 350 dels quals amb alguna discapacitat, i 100 voluntaris i voluntàries han emplenat el Districte de les Corts de Barcelona en la Cursa Solidària per la Paràlisi Cerebral
Ahir, diumenge 13 d’octubre, s’ha celebrat la 12a Cursa Solidària “En Marxa per la Paràlisi Cerebral” en el marc de la Festa Major de Les Corts.
La cursa, organitzada per la FEPCCAT (Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya), que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Fundació del Futbol Club Barcelona i la Nike Community Impact Fund (gestionada per la King Baudouin Foundation) ha estat tot un èxit de participació amb 2.500 participants que han convertit l’Avinguda Sant Ramon Nonat en un espai per reivindicar els drets de totes les persones que conviuen amb la paràlisi cerebral i altres discapacitats similars.
Com cada any, la Cursa ha comptat amb dos recorreguts perquè cada participant pugui triar quina distància prefereix, un de 5 quilòmetres i un altre d’1 quilòmetre. Cada recorregut té diferents categories en funció d’edat, el nivell de suport i el gènere del participant.
La jornada ha començat amb un calorós agraïment a tots els assistents, i ha estat presentada pel periodista esportiu Aleix Parisé. L’han acompanyat els protagonistes del cartell Bruno Rodríguez Whu, Vera Semakova i Bruno Género Delaye, participants de l’Esplai Jokin de la Fundació Catalana per la Paràlisi Cerebral, i Àlex Roca, esportista i divulgador amb paràlisi cerebral, ambaixador de la Cursa i de la Fundació FCBarcelona.
En la seva 12a edició, aquest esdeveniment ja és un acte consolidat, com a referent de l’agenda solidària del país, que vol donar a conèixer la realitat de les persones amb paràlisi cerebral.
La carrera no sols és una oportunitat per a fomentar l’activitat física, sinó també un espai per a visibilitzar les necessitats i drets de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat. Els participants han pogut gaudir d’un ambient familiar i festiu en una jornada en què la inclusió i l’empatia han sigut els protagonistes.
A banda de recaptar fons per a projectes i serveis que beneficiïn a les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, la Cursa també busca crear consciència sobre la importància de la convivència i el respecte cap a totes les persones.
El projecte també compta amb el suport d’organitzacions i empreses compromeses amb la igualtat d’oportunitats, la integració i l’esport com a eina d’inclusió, com ara: Abelló Desguaces, AGEM (Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província), Torrons Alemany 1879, Arc Soluciones, Cocacola, Plusfresc, MartiDerm, Diari Ara i CANB (Club d’Atletisme Nou Barris).
L’èxit d’aquest esdeveniment esportiu també s’ha assolit gràcies a un centenar de voluntaris i voluntàries format per l’equip humà dels voluntaris de “la Caixa”, del Club Atletisme Nou Barris, així com un bon nombre de voluntaris vinculats des de fa anys amb aquesta activitat.
ACTE FESTIU I REIVINDICATIU
La Cursa és un acte festiu però a la vegada, també reivindicatiu. Durant l’acte de cloenda, representants d’algunes de les entitats membres de FEPCCAT han llegit el manifest elaborat amb motiu del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral celebrat el passat 6 d’octubre, entre ells, Carme Sureda, presidenta d’Aprodisca; Albert Vidal, director general de la Fundació Maresme; Ma. Carme Albert, usuària del Centre Ocupacional Esclat 2; Alán Gimenez, usuària de Prodis i Elena Puigdevall, directora general de la Fundació ASPACE Catalunya.
La presidenta de la FEPCCAT, M. Mercè Batlle Amorós, ha reclamat més recursos per a garantir la vida independent de persones amb paràlisi cerebral en procés d’envelliment i les seves famílies. “No parlem només del procés d’envelliment de les persones amb discapacitat, sinó també de les seves famílies. Cada cop tenim més mares i germanes, perquè les cuidadores son sobretot dones, amb més dificultats per poder tenir cura dels seus familiars amb discapacitat. És imprescindible que les administracions es comprometin a acompanyar tant les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat com les
SOBRE la Cursa Solidària “EN MARXA PER LA PARÀLISI CEREBRAL” i la FEPCCAT
És una cursa inclusiva oberta a tota la ciutadania, que vol promoure la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat. Des de l’any 2011, aquesta cursa solidària reuneix persones de totes les edats, amb discapacitat i sense, per demostrar la seva solidaritat i suport a les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat. Segons les dades del Departament de Salut, a Catalunya hi ha més de 15.000 persones que conviuen amb aquesta discapacitat, i aquesta cursa és una oportunitat per sensibilitzar i donar suport a aquest col·lectiu.
La Federació de la Paràlisi Cerebral i Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) es va fundar l’any 2000 amb l’objectiu d’unir a les entitats catalanes que treballen per al benestar del col·lectiu de persones i famílies de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.
Actualment, la federació està conformada per catorze entitats sense ànim de lucre que treballen amb i pel col·lectiu: l’Associació Alpi de l’Hospitalet de Llobregat, APRODISCA de Montblanc, l’Associació AREMI de Lleida, la Fundació ASPACE Catalunya de Barcelona, ESCLAT Grup Social de Barcelona, la Institució Balmes de Sant Boi de Llobregat, l’Escola Guimbarda de Barcelona, la Fundació l’Espiga de Vilafranca del Penedès, la Fundació El Maresme de Mataró, la Fundació La Muntanyeta de Tarragona, Nexe Fundació de Barcelona, la Fundació Prodis de Terrassa, la Fundació Catalana de la Paràlisi Cerebral de Barcelona i la Fundació Pere Mitjans de Barcelona.