• On som

Projectes

La FEPCCAT impulsa anualment projectes en benefici de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, en col·laboració amb les entitats membres. Fem un repàs, a continuació, de les principals línies d’acció en marxa, en defensa, visibilització i promoció del col·lectiu.

Prem sobre cadascuna d’elles per tenir-ne més detalls:


Altres programes i col·laboracions

Formació de professionals

La formació contínua dels professionals és una de les prioritats per a la FEPCCAT, ja que d’ells depèn, en bona mesura, la millora de la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars. 

Els plans de formació es realitzen gràcies a ajuts atorgats pel Departament de Treball, Afers Socials i Família a càrrec al 0,7% de l’IRPF, així com també a la Fundación ONCE i IPSEN Pharma.

Per aquest motiu, es realitzen accions formatives pels professionals de les entitats membres. Entre les temàtiques, podem assenyalar: 

  • Jornades Kinaesthetics
  • Jornades Comunicació Augmentativa
  • Jornades Basale Stimulation®
  • Jornades Estimulació Musical

També s’han vehiculat formacions de Confederación ASPACE. 


En col·laboració amb Confederación ASPACE, la FEPCCAT promou altres projectes entre les seves entitats membres i dirigides a les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, com el Programa de Vacances, així com també a professionals, la xarxa ASPACEnet, entre d’altres.


“Evaluació escala del dolor”

L’EDAAP és l'”Avaluació de l’expressió del dolor en adolescents o adults pluridiscapacitats”. A través d’una escala, elaborada per l’Hospital Marin de l’Assistance Publique Hôpitaux de Paris en Hendaye (Francia) i validada per Institut de Salut Pública, Universitat de Burdeus 2, es pot avaluar el nivell de dolor a través de l’expressió d’adolescents i adults amb pluridiscapacitat, per tal de trobar la causa d’aquest i aplicar el tractament més adient.

Fuit d’un conveni de col·laboració entre el GPF (Group Polyhnadicap France)  i la FEPCCAT existeix la voluntat d’implementar aquesta eina a nivell català.

Contes accessibles a tota la infància

Les obres “Jo també vull ser artista” i “La cursa de barques” van ser editades per la FEPCCAT el 2015 i el 2016 respectivament. Es tracta de dos contes infantils que posen la discapacitat al centre de la història, i que apel·len a l’amistat.

A més a més, el conte incorpora la versió en català, castellà, anglès i francès, il·lustracions de Sonia Alins, pictogrames, la versió en braille i llengua de signes. Tot això permet que sigui accessible a tota la infància, i que esdevingui una eina per a la lectura compartida i, per tant, per a la inclusió social.

S’han dut a terme lectures de l’obra en diferents espais, com el Festival de la Infància de Barcelona (2016), i el Festival Marrameu (2017, 2018).