Memòries FEPCCAT

En aquesta pàgina podeu consultar i descarregar les memòries anuals d’activitats de la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT).

Aquest any 2022 ha sigut un any marcat per la recuperació de la normalitat després de dos anys de pandèmia. Malgrat aquest cert alleugeriment, la crisi energètica ha tornat a evidenciar allò que el COVID-19 ja havia mostrat amb claredat: la sostenibilitat de les entitats del sector pengen d’un fil, i en situacions d’emergència les persones amb discapacitat són les primeres a patir-ne els efectes.

És per això que, a través del treball en xarxa, cal que aprofitem totes les oportunitats que tinguem per mostrar a tota la societat que som un servei públic imprescindible per garantir els drets bàsics de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat. Ho hem fet durant aquest 2022 – tal i com mostren les activitats que es recullen en aquesta memòria – i caldrà que ho seguim fent.

Carta de la Presidenta

Mª Mercè Batlle Amorós 


El 2021 ha sigut un any de canvis i transicions. Després de la duresa del 2020, principalment entre els mesos de març i juny, hem començat a recuperar una certa normalitat com a federació i com a sector. Ho hem fet atents, en tot moment, a la situació epidemiològica i al funcionament dels serveis de les entitats membres, per si podien necessitar el nostre suport.

En aquesta mateixa línia, la FEPCCAT ha incorporat una nova entitat, la Fundació Pere Mitjans, que suma anys d’experiència, coneixement especialitzat i valors. Ho celebrem, perquè ja som 15 organitzacions treballant plegades pels drets de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat i per les seves famílies. Passa a passa anem creixent i cobrint millor les necessitats. Avancem en un camí ple de reptes per endavant: Transformem el present, sumem en futur.

Carta de la Presidenta

Mª Mercè Batlle Amorós 

                    


Portada de la Memòria d'Activitats 2020.

El 2020 ha estat un any dels més complicats, si no el més difícil, des què la federació es va crear l’any 2000. En aquest any, la FEPCCAT havia de celebrar el seu 20è aniversari. L’impacte de la COVID-19, però, va capgirar tots els plans i ens va obligar a treballar a tots, entitats i federació, per garantir la qualitat de l’atenció de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, un col·lectiu especialment vulnerable davant del coronavirus.

Així doncs, el 2020 ha estat un any de diàleg constant entre les entitats de la FEPCCAT. Ho ha estat per motius de la COVID-19 i també perquè hem completat i aprovat el Marc Estratègic 2020-2023, un document que reuneix els eixos i objectius estratègics que han de guiar l’acció de la nostra organització durant els propers anys.

Carta de la Presidenta

Mª Mercè Batlle Amorós 


Portada de la Memòria d'Activitats 2019.

Teniu entre mans la Memòria d’activitats de la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) de l’any 2019. Hi trobareu recollides les principals accions de la nostra organització en defensa i benefici de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat i les seves famílies, així com també de les entitats catalanes que vetllen pels seus drets i la seva qualitat de vida. La darrera ha estat una anualitat plena de reptes. D’una banda identificareu els principals projectes propis que s’executen des de la FEPCCAT. De l’altra, la participació en aquelles organitzacions del sector de la discapacitat i el sector social que considerem estratègics per garantir el benestar del col·lectiu. De la formació a la sensibilització, passant per la recerca i el suport a les entitats membres, en totes les accions del 2019 s’hi recull l’anhel  inclusiu de la federació i l’ànim de teixir xarxa per assolir aquesta fita.

Carta de la Presidenta

Mª Mercè Batlle Amorós 


Us presentem, a continuació, la Memòria d’activitats del 2018 de la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars (FEPCCAT). El document que teniu entre mans aplega el conjunt de programes, projectes i activitats que durant el darrer any hem impulsat, o de què hem participat, en representació de les persones amb paràlisi cerebral, pluridiscapacitat i altres discapacitats amb grans necessitats de suport. Hem treballat per elles, les seves famílies i les entitats d’atenció a les persones que els obren les seves portes i els seus serveis, i que vetllen per la seva autonomia i qualitat de vida. En aquest camí, hem apuntat cap a dues direccions, vers la societat catalana […] i vers l’Administració.

Seguim reivindicant l’especificitat. Seguim visibilitzant les persones.

Carta de la Presidenta

Mª Mercè Batlle Amorós 


Benvolgudes, Benvolguts,

Amb aquestes pàgines inicieu la lectura de la Memòria 2017 de la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars (FEPCCAT).

El document recull els programes i projectes que, amb la il·lusió i el convenciment de treballar per a la millora dels serveis de les nostres entitats membres, i en conseqüència, per la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats amb grans necessitats de suport, s’han desenvolupat durant el darrer exercici. […] En aquesta aposta per la visibilització del col·lectiu que representem i la sensibilització de la societat hi han col·laborat innumerables persones. Malauradament, n’hem de recordar una que ja no tenim al nostre costat. En Jaume Marí, un pilar fonamental de la Federació, ens va deixar, sobtadament, la passada primavera.

Carta de la Presidenta

Mª Mercè Batlle Amorós