Documents de posicionament

Cinc prioritats per les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig

En motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig de 2024, la FEPCCAT va fer arribar un document de demandes electorals als principals partits polítics.

Les cinc prioritats que estableix el document són:                           

  • Reconeixement de l’alta complexitat de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat a través d’una nova Cartera de Serveis Socials i l’impuls de la integració social, sanitària i educativa.
  • Reforç de la vessant preventiva del sistema, amb especial èmfasi en l’atenció dels infants durant la primera infància
  • Itineraris educatius flexibles, dins d’un sistema que posi en valor l’educació especial i en coordinació amb altres departaments i institucions
  • Garantia d’igualtat de drets de les famílies amb un membre amb paràlisi cerebral i/o pluridiscapacitat
  • El Tercer Sector Social, reconeixement del sector i equiparació salarial.

Per a cada prioritat, el document detalla la situació actual, l’estat desitjat pel col·lectiu i les mesures que cal impulsar durant la propera legislatura per avançar cap a aquest objectiu.

_____________________________________________________________________________________________________________

Reptes de l’Atenció Integrada a les persones amb paràlisi cerebral i/o pluridiscapacitat

En el marc de l’impuls de l’agència integrada social i sanitària per part del Govern de la Generalitat de Catalunya, durant el primer semestre del 2023, un grup de treball format per professionals de diferents entitats de la FEPCCAT ha elaborat un document recull les necessitats en les diferents franges d’edat.

El document s’estructura en quatre grans apartats: petita infància, infància i joventut, etapa adulta i reptes transversals.

Un treball executat gràcies al suport del Departament de Departament de Socials amb càrrec a la convocatòria ordinària de subvencions de projectes i activitats per a entitats 2023 i al Plan de Prioridades de la Fundació ONCE.

____________________________________________________________________________________________________________

18 idees per uns municipis amables amb les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat

En motiu de les eleccions municipals del 28 de maig de 2023, la FEPCCAT va fer arribar amb 18 idees obertes pels principals partits polítics.

Les demandes s’estructuren en sis eixos: 1) Atenció integrada social, sanitària i educativa, 2) Accessibilitat i inclusió, 3)  Transport, 4) Famílies, 5) Infància i lleure i 6) Governança.