• On som

Qui som

La Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars (FEPCCAT) es va fundar l’any 2000 amb l’objectiu d’unir les entitats catalanes que treballaven pel benestar de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars a Catalunya.

Des de llavors, la FEPCCAT s’ha dedicat a incidir en les polítiques socials catalanes, amb l’objectiu de brindar els recursos necessaris i millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral i altes necessitats de suport, així com a aconseguir la seva inclusió social. Alhora, la FEPCCAT representa els interessos de cadascuna de les seves entitats membres, amb la finalitat de mantenir i millorar la seva qualitat.

Actualment, la federació està constituïda per tretze entitats: Associació Alpi, APPC Tarragona, APRODISCA de Montblanc, AREMI de Lleida, ASPACE Barcelona, ESCLAT de Barcelona, Institució Balmes de Sant Boi de Llobregat, Escola Guimbarda de Barcelona, Associació l’Espiga de Vilafranca del Penedès, Fundació El Maresme de Mataró, MIFAS de Girona, Nexe Fundació de Barcelona i Fundació Prodis de Terrassa.

La FEPCCAT està inscrita al registre d’associacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 394 i als registres municipals de la ciutat de Barcelona, Tarragona i Lleida. Es regula per la Llei 4/2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques i la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d’associacio (BOE núm. 73, de 26 de març) i els presents estatuts.

Des de finals de setembre de 2016, la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i etiologies similars també forma part del Registre de grups d’interès de la Generalitat de Catalunya. El seu número identificador és el 514.

Entitat declarada d’Utilitat Pública (Resolució JUS/ 278 2018, de 21 de febrer).

Història

La federació va ser una iniciativa d’Aspace Barcelona, Mifas Girona i l’APPC Tarragona. La FEPCCAT havia de servir com a entitat representant a Catalunya de Confederación Aspace. L’any 2003 AREMI Lleida s’hi va incorporar.

Des de la seva constitució i fins a l’any 2007 la FEPCCAT va tenir molt poca activitat. Aquesta es resumia en reunions de Junta Directiva i a donar suport a les activitats pròpies de la Confederación Estatal Aspace.

En l’Assemblea General de l’any 2007, però, es va decidir fer un canvi en la constitució del comitè directiu, assignant la presidència a l’APPC de Tarragona. L’aposta sorgia de la voluntat dels membres de potenciar l’activitat de la FEPCCAT.

Un dels punts més importants per tal d’assolir els objectius establerts, requeria la necessitat de divulgar la seva existència a les entitats situades a Catalunya, amb la finalitat d’unir-se al projecte de la FEPCCAT.

Des de l’any 2010 la Federació forma part del COCARMI, el conglomerat que ostenta la  màxima representació de la discapacitat a Catalunya i de la Taula del Tercer Sector.

Des de l’any 2008, l’activitat de la federació ha crescut i s’ha centrat en la incidència política, així com en la sensibilització de la societat, per tal d’aconseguir la plena inclusió del col·lectiu de persones amb paràlisi cerebral i altes necessitats de suports.