General

Barcelona acollirà una convenció dedicada al sobrediagnòstic i al sobretractament de malalties

Entre els dies 20 i 22 de setembre de 2016, Barcelona serà l’escenari d’una important reunió científica, la IV edició de la PREVENTING OVERDIAGNOSIS Conference, on es discutirà el problema del sobrediagnòstic i sobretractament de malalties, així com també el seu impacte i les seves conseqüències.

L’esdeveniment comptarà amb la presència de més de 400 assistents entre ponents i delegats procedents de més de 30 països. Tal com assenyalen els organitzadors, hi ha una evidència científica creixent que apunta que molta gent és sobrediagnosticada al llarg de la seva vida, fet que pot provocar un dany superior al de l’afecció inicial.

Aquest problema afecta també les persones amb discapacitat. En un article per a la Revista Española de Discapacidad, Francisco Javier Leturia i altres investigadors denuncien que, en el seu conjunt, aquestes persones no reben una assistència sanitària en igualtat de condicions amb la resta de la ciutadania. La falta d’una assistència específica, d’una atenció més freqüent i intensa, i les barreres en l’accessibilitat poden generar infradiagnòstics i, fins i tot, sobretractaments.

 

 

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.