Notícies

Comiat a Jaume Marí i Pàmies, fundador, President, i actual Secretari de la FEPCCAT

El passat 12 d’abril de 2017, la família de la paràlisi cerebral i les discapacitats afins es va reunir a l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona (APPC Tarragona) per fer un senzill però sentit acte d’homenatge i comiat a qui va ser una figura cabdal en la defensa dels drets i interessos de les persones amb paràlisis cerebral i similars, en Jaume Marí. La notícia del sobtat traspàs de Marí, el 12 d’abril, va deixar en xoc les entitats i federacions de les quals havia participat.

Avui, pel Jaume i pel seu llegat, seguim més convençuts que mai que cal reivindicar tota la seva feina, i treballar per les persones amb paràlisi cerebral i afins, amb el somriure d’en Jaume, la seva tenacitat i la seva mirada crítica.

Benvolguda família d’en Jaume (Montse, Núria, germans)companys d’entitats socials, del món polític i empresarial, treballadors i treballadores de la Muntanyeta, amics tots

Avui estic aquí, en nom i representació de tots els que formem part de la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars (FEPCCAT), però també com amiga, per acomiadar i homenatjar el nostre estimat Jaume. 

Estic convençuda que sense la tasca immensa d’en Jaume Marí, no hauríem arribat fins aquí.

 Va ser cap al 2003 que el Jaume, amb altres companys, em van presentar la FEPCCAT i el seu projecte de futur. A partir d’aquell moment, vam treballar colze a colze per fer realitat el seu projecteuna federació que avui defensem amb orgull, mobilitzada i activa en la defensa i reclam dels drets i interessos del col·lectiu, que lluita pel reconeixement de l’especificitat d’aquesta discapacitatEll va plantar la llavor, i va regar-la durant anys amb la seva perseverança i energia, amb el seu bonhumor i amb el seu esperit valent i decidit. 

De la mateixa manera que va fer amb la FEPCCAT, l’entrega del Jaume va enriquir tot el món associatiu del nostre país, teixint lligams, afavorint vincles de suport i d’ajut. Ho veiem aquí, entre tots els presents que avui ens hem reunit a casa seva, a l’APPC de Tarragona, la seva estimada “Muntanyeta”. Molts de nosaltres representants d’entitats i d’institucions diverses, amb qui el Jaume va establir una relació més enllà de l’estrictament professional.

En Jaume reivindicava el món de la discapacitat, posava per davant de tot les persones i les seves necessitats, i va treballar de forma continuada per aconseguir millores. També era conscient que junts ens enfortíem, que multiplicàvem les nostres forces. D’ara en endavant prenem per bandera el seu llegat, i prenem per bandera el seu somriure, i la seva forma de treballar que tant ens va enriquir a tots i a totes, i que ens va arribar per part d’un president resolutiu, un membre de junta compromès i actiu, un company atent i un amic fidel. 

Res del que us pugui dir o explicar, sorprendrà ningú, ja que tots els que estem reunits aquí teníem en gran estima i admiració al Jaume, per tant sols em queda dir-li al Jaume que tingui un molt bon viatge i que des d’allà on sigui ens acompanyi per complir amb els objectius que compartíem.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.