Notícies

La FEPCCAT celebrarà un cicle de formacions gratuïtes per a professionals d’entitats membres

Els professionals de les entitats que integren la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars (FEPCCAT) podran gaudir, al llarg del darrer trimestre  de l’any (octubre-desembre) de tres formacions gratuïtes. Les impartiran professionals acreditades com a expertes en el seu camp de treball.

Formació1.png

 

Mercedes Fernández és terapeuta ocupacional i responsable sanitària de l’INEAVA (Instituto de Neurorrehabilitación Avanzada), situat a Saragossa. Des de 2009 exerceix, alhora, com a tutora i formadora acreditada de Kinaesthetics a Espanya.

Kinaesthetics es pot traduir com l’“art i la ciència de la percepció del moviment”. En aquest curs els participants aprenen que no es pot moure a les persones amb dificultats motrius “como si fossin un objecte”. El més important és ajudar-los a que desenvolupin la seva competència motriu per a que es puguin moure d’una forma més saludable i autònoma. Kinaesthetics, basant-se amb fonaments de cibernètica, afirma que cada persona és diferent, processa informació motriu i de l’entorn de forma diferent, el seu cos és diferent i el moviment del seu cos també. I, per tant, defensa que no existeixen tècniques que puguin ser vàlides per a totes les persones, sinó que l’important és disposar d’una capacitat d’adaptació que ens permeti realitzar moviments en multitud de situacions.

Data: 5-6 i 19-20 d’octubre de 2017     |     Total hores: 24h

Lloc: Centre Integral ASPACE de Barcelona (C/Tres Pins, 29. Parc de Montjuïc).

Places per entitat: 2

Preu: 0€


 

Formació2.png

 

La Dra. Gloria Soto és Profesora Catedràtica del Departament d’Educació Especial i Transtorns Comunicatius de la San Francisco State University, on imparteix cursos de postgrau en educació especial, diversitat cultural, comunicació augmentativa i llenguatge basat en el currículum i la intervenció de comunicació. Autora de nombroses capítols en llibres de referència i articles en revistes científiques.

La seva àrea d’experiència professional és la comunicació augmentativa i alternativa (AAC). Pel que fa a les seves àrees d’investigació, van des dels temes educatius aplicats com el multiculturalisme, la col·laboració i el treball en equip, l’educació inclusiva a àrees més bàsiques com el llenguatge narratiu en els sistemes augmentatius i alternatius de comunicació (SAAC), el desenvolupament del llenguatge i l’impacte dels símbols gràfics en el desenvolupament del llenguatge.

Data i Horaris: 10 de novembre de 2017     |     Total hores: 8h

Lloc: Casa del Mar (Carrer d’Albareda, 1-13, 08004 Barcelona)

Places per entitat: 4

Preu: 0€


 

Formació3.png

La alimentación de personas con discapaidad y necesidades de apoyo intensivo desde la perspectiva de la estimulación basal (20-24 de novembre de 2017). A càrrec de Barbara Roller (Institució Balmes i Formadora en Estimulació Basal®).

Bárbara Roller és infermera i terapeuta ocupacional de la Institució Balmes, al mateix temps que formadora en Estimulació Basal®. El curs va dirigit a tots els profesionals que treballen amb persones amb discapacitats importants a l’àrea del moviment, la percepció i/o la comunicació, independentment de la patologia concreta i l’edat, i que vulguin millorar l’atenció vers el col·lectiu.

Cal tenir en compte, subratlla Barbara Roller, que la boca es el punt més sensible del nostre cos. Serveix per a la comunicació, l’alimentació i, al mateix temps, dins la cultura occidental, és una de les àrees eròtiques i plaents més importants. Quan treballem amb persones greument discapacitades i amb una necessitat de suports intens i/o permanent, cal parar molta atenció a l’apropar-nos a la boca. Des del concepte de Basale Stimulation® els participants al curs s’aproparan a aquesta zona tan sensibles amb exercicis vivencials que ampliaran l’experiència i que permetran extrapolar idees i conèixer tècniques per aproximar-se a les persones amb discapacitat. També es tractarà el tema de l’alimentació per sonda naso-gàstrica i PEG.

Data: 20 i 24 de novembre de 2017     |     Total hores: 12h

Lloc: Casa del Mar (Carrer d’Albareda, 1-13, 08004 Barcelona)

Places per entitat: 2

Preu: 0€


 

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.