Notícies

Els protagonistes de la cursa solidària “En marxa per la paràlisi cerebral”. Qui són la Dèbora i en Javi?

L’última setmana d’abril va tenir lloc la sessió de fotos pel cartell de la cursa solidària que organitzem des de FEPCCAT i en col·laboració amb Ipsen. Us presentem la Dèbora i en Javi amb la crònica dels fets.


En Javier i la Dèbora arriben nerviosos a la sessió de fotografies del cartell de la 9a cursa solidària “En marxa per la paràlisi cerebral”. En seran els protagonistes, juntament amb l’actriu Yolanda Ramos, motiu pel qual han deixat la residència de la Fundació ASPACE Catalunya, on viuen, després de dinar, i s’han mogut fins a Gràcia amb dues educadores socials. Es miren nerviosos el sofà que servirà de seient.

Ell treu el mòbil i fa una foto a l’espai. Ella pren un cafè mentre espera instruccions.

A les quatre de la tarda comença el moviment. Quan arriba l’actriu Yolanda Ramos, s’enfunden els tres la samarreta de color roig gerd de la cursa d’aquest any. Parlen breument, s’asseuen i preparen la posició. A partir d’aquest moment, aniran seguint les indicacions: jugant, rient i divertint-se.

Foto d’una manera, foto de l’altra. Amb cada una, un flash encegador. Ella té 40 anys. Ell, 37. Són amics de la residència. Molt amics. La Dèbora li explica a la Yolanda, i apunta que, malgrat que en Javier no es comunica oralment, és molt expressiu i s’entenen perfectament.

A ell li agrada molt la música. Durant les pauses de la sessió obre més d’una vegada el mòbil per fer recomancions. Ella, explica la seva afició a la bicicleta adaptada. Cada vegada que pot va a la Festa de la Bicicleta de Barcelona per pujar en una d’aquestes: “M’encanta. Em dona una felicitat! Se m’obre la boca i no puc tancar-la en tot el dia!”. En Javier és fidel a la sala de fisio de la Fundació ASPACE Catalunya, i als exercicis que hi fan.

Últimes fotos de la sessió, sembla que ja tenim la que servirà pel cartell. La Dèbora es defineix optimista, i diu que “de vegades hi ha coses que no les pots canviar encara que vulguis. Llavors has de trobar una altra cosa que et motivi, que t’agradi, per canviar la situació. Així estaràs més feliç amb tu, i també amb totes les persones del teu entorn”.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.