Uncategorized

La FEPCCAT participa a l’acte central a Lleida en motiu del Dia de la Discapacitat reivindicant una cultura accessible, diversa i oberta

  • El dia 2 de desembre s’ha celebrat l’acte de celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, a la Llotja de Lleida.
  • S’ha llegit el manifest elaborat per a l’ocasió i s’han exposat les principals dificultats amb les què es troba el col·lectiu per a poder gaudir de la cultura en igualtat d’oportunitats.
  • L’acte s’ha completat amb una recitació poètica amb música i suport sensorial de La Màxima, una col·laboració d’Apropa Cultura i un concert de Gloria Geberovich i Manuel Klainer.

Les persones amb discapacitat i les federacions i entitats del sector de la discapacitat a les Terres de Lleida, han alcat la veu aquest divendres, 2 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, en un acte a la Llotja de Lleida, a les 16:30h de la tarda, per exemplificar i posar de manifest quines són les principals dificultats amb les quals es troba el col·lectiu per a poder gaudir de la cultura en igualtat d’oportunitats.

El manifest que s’ha llegit, en versió Lectura Fàcil ha estat elaborat les persones del projecte “Fem-ho Fàcil” de Fundació ASPROS, com a col·laboradores de la jornada.

I l’acte ha estat presentat per Postureig de Lleida i traduït a la llengua de signes pel alumnes del CFGS de Mediació comunicativa de l’INS Ronda.

La lectura del manifest ha anat seguida d’una recitació poètica amb música i suport sensorial de la companyia de teatre ‘La Màxima’ de Fundació Privada ILERSIS, una presentació d’Apropa Cultura i s’ha tancat l’acte amb el concert de Gloria Geberovich i Manuel Klainer artista amb discapacitat visual.

Les entitats i federacions del sector de la discapacitat a Lleida reclamen que:

  • La cultura ha de ser accessible per a tothom. S’han d’eliminar les barreres físiques, arquitectòniques i cognitives.
  • La informació sobre activitats culturals ha de ser fàcil per a tothom. Totes les persones han de poder llegir i assabentar-se de tot allò que passa al seu l’entorn.
  • La cultura és imprescindible en la seva vida. És bàsic tenir una vida plena, autònoma i inclusiva amb els suports necessaris.
  • La cultura i l’art permeten a les persones expressar els sentiments i les emocions. Gaudir de la cultura des de totes les perspectives, viure la cultura, fer i sentir l’art, és un dret.
  • La cultura és vida, fa que les persones se sentin part d’aquest món com a espectadores i com a artistes.

Les entitats organitzadores de la campanya i de totes les accions són: Federació ALLEM, ECOM, DOWN LLEIDA, FEPCCAT, FESALUT, ONCE Lleida i Salut Mental Catalunya – Coordinadora Terres de Lleida.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.