Uncategorized

“POSA’T EN MARXA I TRENCA ELS LÍMITS”: Apunta’t fins el 7 d’octubre a la Cursa “En Marxa per la paràlisi cerebral”

La cursa es celebrarà el diumenge 8 d’octubre al Districte de Les Corts de Barcelona.

Les inscripcions ja estan obertes a través de la pàgina www.cursaenmarxapc.org o en una de les 14 entitats de la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT).

La cursa comptarà amb un ambaixador molt especial, Àlex Roca, la primera persona amb paràlisi cerebral en completar una marató.

La Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) ha anunciat l’obertura de les inscripcions per a la 11a edició de la cursa solidària “En Marxa per la Paràlisi Cerebral“. Aquest esdeveniment, que es celebrarà el diumenge 8 d’octubre, tindrà el seu punt d’inici i final a l’Avinguda de Sant Ramon Nonat, del districte de Les Corts de Barcelona.

Totes les persones interessades en participar poden obtenir més informació i formalitzar les seves inscripcions a través de la pàgina web oficial de la cursa www.cursaenmarxapc.org o en una de les 14 entitats de la FEPCCAT.

La cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral” és una activitat solidària que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació del Futbol Club Barcelona. Aquesta cursa inclusiva està oberta a tota la ciutadania, independentment de les capacitats, edat o gènere. L’esdeveniment forma part del programa de la Festa Major de Les Corts. L’edició de la cursa d’aquest any té com a lema “Posa’t en marxa i trenca els límits”.

Les inscripcions estaran obertes fins al 7 d’octubre, però cal tenir en compte que per triar la talla de la samarreta és necessari realitzar la inscripció abans del 15 de setembre. El preu de la inscripció és de tres euros per a infants i persones amb discapacitat, i de cinc euros per als adults sense discapacitat.

La cursa ofereix dues opcions de recorregut perquè cada participant pugui triar la distància que prefereix. Hi haurà un recorregut de 5 quilòmetres i un altre de 1 quilòmetre. Per a cada recorregut, es contemplen diferents categories en funció de l’edat, la mobilitat i el gènere del participant.

Des de l’any 2011, aquesta cursa solidària ha aconseguit reunir persones de totes les edats, amb i sense discapacitat, per demostrar la seva solidaritat i suport a les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat. Segons les dades del Departament de Salut, a Catalunya hi ha més de 15.000 persones que conviuen amb aquesta discapacitat, i aquesta cursa és una oportunitat per sensibilitzar i donar suport a aquest col·lectiu.

ELS PROTAGONISTES D’AQUESTA EDICIÓ: ALEX ROCA I ELS GERMANS POL I CARLA OTERO I ARÚS

La Cursa tornarà a comptar amb un ambaixador molt especial: Àlex Roca. Roca és esportista i divulgador, i l’any 2019 es va convertir en la primera persona amb paràlisi cerebral en completar la Titan Desert. A més a més, el març d’aquest any 2023, es va convertir en la primera persona amb paràlisi cerebral en completar una Marató. Roca, també ambaixador de la Fundació Barça, encarna a la perfecció els valors d’igualtat, visibilització, superació i compromís amb els drets de les persones amb paràlisi cerebral que la cursa vol transmetre.

Aquest any, Roca comparteix protagonisme en el cartell amb els germans Pol i Carla Otero Arús. Els dos germans fa molts molts anys que participen en aquest esdeveniment. Malgrat que el Pol té una paràlisi cerebral i la Carla no, en aquesta cursa tan especial, tots dos participen en igualtat de condicions.  L’aposta per incloure als dos germans vol simbolitzar la naturalesa inclusiva, festiva i familiar de la cursa. Els germans Otero Arús són un exemple de l’esperit d’igualtat d’oportunitats i cohesió social d’aquesta activitat.

DISTRIBUCIÓ DE SAMARRETES I DORSALS AL CAMP NOU

Arran del suport de la col·laboració de la Fundació Barça, la recollida de samarretes i dorsals es farà els dies 5 i 6 d’octubre a les instal·lacions del Camp Nou.

La distribució es farà a l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (ubicada també a les instal·lacions del Camp Nou).

L’Oficina d’Atenció al Barcelonista està ubicada dins la seu social del FCBarcelona. Com podeu observar al plànol, l’accés més proper per accedir a aquesta oficina és l’ACCÉS 15.

Excepcionalment, aquells participants de fora de Barcelona o que no puguin recollir les samarretes els dies previs a la cursa, també s’habilitarà una carpa a l’Avinguda de Sant Ramon Nonat, el mateix dia de la Cursa.

VOLUNTARIS PER ACOMPANYAR PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA

Fem una crida per trobar participants que vulguin acompanyar a persones amb mobilitat reduïda.

Inscriu-te: a https://forms.gle/9ij3mRj8YVKdLktz8 i la setmana anterior a la Cursa rebràs tota la informació.

SOBRE “EN MARXA PER LA PARÀLISI CEREBRAL” i la FEPCCAT

La Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral” és un projecte impulsat per la Federació de la Paràlisi Cerebral i Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), la federació de referència a Catalunya del col·lectiu de persones i famílies amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.

Actualment, la federació està conformada per catorze entitats que treballen amb i pel col·lectiu: l’Associació Alpi de l’Hospitalet de Llobregat, APRODISCA de Montblanc, l’Associació AREMI de Lleida, la Fundació ASPACE Catalunya de Barcelona, ESCLAT Grup Social de Barcelona, la Institució Balmes de Sant Boi de Llobregat, l’Escola Guimbarda de Barcelona, la Fundació l’Espiga de Vilafranca del Penedès, la Fundació El Maresme de Mataró, la Fundació La Muntanyeta de Tarragona, Nexe Fundació de Barcelona, la Fundació Prodis de Terrassa, la Fundació Catalana de la Paràlisi Cerebral de Barcelona i la Fundació Pere Mitjans de Barcelona.

A més a més, en el projecte hi participen diferents organitzacions compromeses amb la igualtat d’oportunitats, la integració i l’esport com a eina d’inclusió, com ara; la Fundació Barça, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, Coca-cola, ARC Soluciones, Ilunion Hotels, Desguaces Abelló, Plusfresc, el diari Ara i Mars.

Tota la informació sobre la Cursa la podeu trobar a:  www.cursaenmarxapc.org

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.