• On som

El 4YFN i el MWC 2019, en 10 propostes d’interès social

Després d’haver visitat el saló 4YFN i el Mobile World Congress i d’haver recollit aplicacions, projectes i empreses amb projectes amb vocació social, compartim una llista dels 10 recursos més interessants.

  • EaseAPPS

Conjunt de tres aplicacions (Ease Touch, Ease Mouse, Ease Joypad) que faciliten l’accessibilitat mòbil a persones amb dèficit motriu. Les apps permeten els gestos més comuns com pinçar, arrossegar, fer un doble toc, entre d’altres. Ja l’han provat a entitats de la FEPCCAT com la Fundació ASPACE Catalunya i l’APPC de Tarragona

https://play.google.com/store/apps/developer?id=CREA+Software+Systems

Desenvolupat per CREA – SI (https://www.easeapps.xyz/)


  • Yo también leo

Aplicació que potencia l’aprenentage de la lectura d’infants amb discapacitat intel·lectual. Desenvolupat pensant en el col·lectiu de persones amb Síndrome de Down, incorpora la possibilitat de crear activitats pròpies dins la mateixa APP.

En fase de desenvolupament i aconseguir més finançament (https://www.verkami.com/projects/22494-yo-tambien-leo). http://wwww.yotambienleo.com

Desenvolupat per Gemma Fàbregas i l’Associació Capacitats 21 (http://www.capacitats21.org/) amb el suport de la Universitat oberta de Catalunya (UOC).


  • Tap Tap Tales

Grup d’aplicacions creades per desenvolupadors professionals de l’educació en forma de jocs que fomenten l’aprenentatge dels infants. No està pensat per al col·lectiu d’infants amb discapacitat, però hi ha activitats interessants per treballar diferents àrees del currículum (per exemple matemàtiques, llengua, coneixement de l’entorn…) i també per fomentar les habilitats d’autonomia personal i social.

http://www.taptaptales.com/

Desenvolupat per Tap Tap Tales


  • Nushu

Aplicació que utilitza la realitat aumentada per a treballar notícies i temes globals d’actualitat. Eina per promoure l’esperit crític i la investigació. No està adaptat però pot ser un recurs per explicar notícies i temes d’actualitat a l’aula a partir de segon cicle de primària.

https://www.nushuadventures.com/index.html

Desenvolupat per Eva Dominguez amb el suport de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)


  • MKplayer360

Projector que utilitza la tecnologia de realitat virtual per a crear ambients únics i la sensació de projecció immersiva.

http://www.broomx.com/

Desenvolupat per Broomtx Technologies


  • Mowoot

Eina per al tractament de l’estrenyiment crònic. Aquest aparell emula les tècniques del massatge terapèutic per tal de treballar la zona abdominal i facilitar una millor salut.

https://www.mowoot.com/es/

Desenvolupat per USMIMA S.L. i amb el suport, entre d’altres de l’Institut Guttmann.


  • Biel Digital Glasses

Projecte en desenvolupament. Ulleres que utilitzen la tecnologia 3D per facilitar el desplaçament autonom de persones amb baixa visió. Els usuaris d’aquesta tecnologia reben avisos i senyals d’alerta en el seu camp visual útil sobre possibles obstacles a evitar mentre es desplacen.

http://bielglasses.com

Desenvolupat per Constanza Lucero (metge i mare del Biel) i Jaume Puig Adamuz (enginyer i pare del Biel) amb el suport d’Acció – Generalitat de Catalunya.


  • Showleap

Start-up espanyola que ha promogut un “traductor” de la llengua de signes. D’aquesta manera serà més fàcil millorar la comunicació entre persones sordes i persones oients. En procés de desenvolupament.

Desenvolupat per Showleap Technologies


  • Voluntariapp

Eina gratuïta i pràctica que ajuda a posar en contacte persones que tenen ganes de fer voluntariat amb les entitats i els projectes del tercer sector que necessiten col·laboradors. Interfície senzilla i molt fàcil d’usar que permet que tots els públics s’hi puguin sumar, que facilita la gestió i que posa a l’abast de forma ràpida i precisa les accions de voluntariat.

https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.voluntariapp.aalba.voluntariapp

Desenvolupat pel Grup Alba i amb la col·laboració de la Federació Catalana de Voluntariat Social


  • Dothegap

Comunitat online que permet connectar persones que volen dur a terme intercanvis i afavorir tot tipus d’experiències compartides, tan a nivell nacional com internacional. Està en creixement, i se centra en activitats culturals, esportives, viatges i molts d’altres. Pot facilitar la realització de sortides i/o viatges per part de les entitats, així com altres tipus d’activitats.

http://www.dothegap.com

Desenvolupat per Dothegap

Related Post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.