Uncategorized

La FEPCCAT inaugura l’exposició “Tots som Art” a l’Orfeó Lleidatà, creada per persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat

Les obres i diferents vídeos de sensibilització es podran veure a l’Orfeó Lleidatà fins Nadal i a la pàgina web de la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT).

Aquest és un projecte impulsat per la FEPCCAT que ha comptat amb la participació de persones d’arreu de Catalunya.

La Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), la federació que aglutina les principals entitats d’atenció a persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat de Catalunya, ha inaugurat aquest matí l’exposició “Tots som Art” a l’Orfeó Lleidatà.

Es tracta d’una exposició a on es mostren 7 obres que han creat equips formats per entre 2 i 3 persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat de tot Catalunya. Des de la FEPCCAT, han explicat amb aquest treball grupal es volia reforçar el sentiment de col·lectiu. Cada obra té un codi QR que et permet accedir a un vídeo a on els autors i autores expliquen l’obra. D’aquest manera, l’exposició és accessible per les persones amb discapacitat sensorial i, per altra banda, també es permet establir una canal de comunicació més directa entre autors i visitants de l’exposició.

L’exposició s’ha inaugurat aquest matí i les obres es podran veure al vestíbul de l’Orfeó Lleidatà fins després de Nadal. Igualment, tots els materials de l’exposició també estan disponibles a la pàgina web de la FEPCCAT.

El projecte Tots som Art compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Fundació La Caixa i la Fundació Orfeó Lleidatà.

Acte inaugural amb la presència de la Delegada del Govern

A l’acte inaugural de l’exposició, celebrat aquest matí a l’Orfeó Lleidatà, hi ha assistit la Delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, Montse Bergés. Bergés ha posat en valor el compromís del Govern amb la inclusió de les persones amb discapacitat al món de la cultura.

Per la seva banda, Mercè Batlle, Presidenta de la FEPCCAT, ha defensat que “la cultura no és un luxe, sinó un dret fonamental que contribueix a la inclusió i al benestar de la comunitat. L’article 27 de la Declaració Universal de Drets Humans reconeix expressament aquest dret, i és el nostre deure assegurar-nos que arribi a tothom, sense excepció”.

A l’acte també hi ha participat alguns autors i autores de les obres. Jaume Mallada, un dels autors de les obres, ha reivindicat que “és important que tinguin en compte a les persones també volem participar de la cultura”.

L’acte també ha comptat amb la presència de diferents autoritats com la Diputada de la Diputació de Lleida, Sandra Castro, o el President del Consell Comarcal del Segrià, David Masot.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.