• On som

Sisena reunió del grup de treball sobre sistemes de comunicació i autonomia personal a Aremi

El grup de treball que coordina la FEPCCAT dins el projecte Talento Aspace, de la Confederación Aspace, va fer el passat dimecres 26 d’abril la seva sisena reunió técnica. En aquesta ocasió, el tema de debat va ser l’anàlisi i l’avaluació de les competències comunicatives de les persones que se serveixen de sistemes alternatius de comunicació. Hi van participar Aremi, Aspace Balears, Associació Esclat, Nexe Fundació, APPC Tarragona, Fundació El Maresme i Fundació Prodis.

Les professionals amfitriones, Lola Maté i Esther Lostes, van presentar a les seves companyes de grup una eina que es fa servir a l’entitat lleidatana, i amb la qual radiografien les competències comunicatives dels usuaris. D’aquesta manera poden definir els perfils de les persones, programar millor les intervencions i concentrar els esforços en el desenvolupament i entrenament amb els SAAC.

aremi1.jpg

La bona pràctica presentada per Aremi va rebre elogis per part de les professionals de les altres entitats, van coincidir en subratllar la importància de planificar i saber quins objectius es volen obtenir. A la vegada, van assenyalar que les actituds paternalistes i sobreprotectores limiten l’autonomia personal i indueixen a la persona a estratègies passives, una posició còmoda però vertaderament perjudicial.

 

Related Post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.