Notícies,  Uncategorized

“NOSALTRES JA ESTEM EN MARXA, I TU?”: OBERTES LES INSCRIPCIONS A LA 12a CURSA “EN MARXA PER LA PARÀLISI CEREBRAL”

La cursa es celebrarà el diumenge 13 d’octubre al Districte de Les Corts de Barcelona.

Les inscripcions ja estan obertes a través de la pàgina www.cursaenmarxapc.org

Es tracta d’una Cursa oberta a tota la ciutadania, que aquest any comptarà amb l’apadrinament d’Alex Roca i Mapi León.

Barcelona/Lleida, 8 de juliol de 2024 – La Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) ha anunciat l’obertura de les inscripcions per a la 12a edició de la cursa solidària “En Marxa per la Paràlisi Cerebral“. Aquest esdeveniment, que es celebrarà el diumenge 13 d’octubre, tindrà el seu punt d’inici i final a l’Avinguda de Sant Ramon Nonat, del districte de Les Corts de Barcelona.

Totes les persones interessades en participar poden obtenir més informació i formalitzar les seves inscripcions a través de la pàgina web oficial de la cursa www.cursaenmarxapc.org.

La cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral” és una activitat solidària que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació del Futbol Club Barcelona i la Diputació de Barcelona . Aquesta cursa inclusiva està oberta a tota la ciutadania, independentment de les capacitats, edat o gènere. L’esdeveniment forma part del programa de la Festa Major de Les Corts. L’edició de la cursa d’aquest any té com a lema “Nosaltres ja estem en marxa, i tu?”.

Les inscripcions estaran obertes fins al 9 d’octubre, però cal tenir en compte que per triar la talla de la samarreta és necessari realitzar la inscripció abans del 20 de setembre. El preu de la inscripció és de tres euros per a infants i persones amb discapacitat, i de cinc euros per als adults sense discapacitat.

La cursa ofereix dues opcions de recorregut perquè cada participant pugui triar la distància que prefereix. Hi haurà un recorregut de 5 quilòmetres i un altre d’1 quilòmetre. Per a cada recorregut, es contemplen diferents categories en funció de l’edat, la mobilitat i el gènere del participant.

Des de l’any 2011, aquesta cursa solidària ha aconseguit reunir persones de totes les edats, amb discapacitat i sense, per demostrar la seva solidaritat i suport a les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat. Segons les dades del Departament de Salut, a Catalunya hi ha més de 15.000 persones que conviuen amb aquesta discapacitat, i aquesta cursa és una oportunitat per sensibilitzar i donar suport a aquest col·lectiu.

ELS PROTAGONISTES D’AQUESTA EDICIÓ: ELS BRUNOS, LA VERA, L’ALEX ROCA I… MAPI LEÓN

Dos dels protagonistes del cartell d’aquest any són la Vera Semakova i el Bruno Genaro, dos infants que han participat des de fa molts anys en aquesta activitat. A més a més, la Vera i el Bruno participen de l’Esplai Jokin de la Fundació Catalana per la Paràlisi Cerebral, entitat federada a la FEPCCAT. L’Esplai Jokin és una iniciativa destinada als infants i joves amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat que, cada dissabte, es dona cita al barri del Clot de Barcelona reivindica la necessitat d’ocupar l’espai oblidat del lleure i l’oci d’aquest col·lectiu.

Comparteixen protagonisme amb un altre Bruno, en Bruno Rodriguez, un gran esportista: els dissabtes participa en activitats de Slalom i Safe a l’Associació ComKedem, és segon d’Espanya de Bòccia i els diumenges juga a futbol amb l’equip Barcelona Powerchair. La seva passió per l’esport i la seva dedicació el converteixen en un exemple de superació.

De nou, repeteix com ambaixador de la Cursa, Alex Roca. Roca és esportista i divulgador i el març d’aquest any 2023, es va convertir en la primera persona amb paràlisi cerebral en completar una Marató. Roca, també ambaixador de la Fundació Barça, encarna a la perfecció els valors d’igualtat, visibilització, superació i compromís amb els drets de les persones amb paràlisi cerebral que la cursa vol transmetre. Per últim, l’edició d’aquest any també està apadrinada per Mapi León, jugadora del Barça, que d’aquesta manera s’ha volgut solidaritzar amb la causa.

DISTRIBUCIÓ DE SAMARRETES AL CAMP NOU

Arran del suport de la col·laboració de la Fundació Barça, la recollida de samarretes i dorsals es farà els dies 10 i 11 d’octubre a la Sala París del Camp Nou. Excepcionalment, aquells participants de fora de Barcelona o que no puguin recollir les samarretes els dies previs a la cursa, també s’habilitarà una carpa a l’Avinguda de Sant Ramon Nonat, el mateix dia de la Cursa.

SOBRE “EN MARXA PER LA PARÀLISI CEREBRAL” i la FEPCCAT

La Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral” és un projecte impulsat per la Federació de la Paràlisi Cerebral i Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), la federació de referència a Catalunya del col·lectiu de persones i famílies amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.

Actualment, la federació està conformada per catorze entitats que treballen amb i pel col·lectiu: l’Associació Alpi de l’Hospitalet de Llobregat, APRODISCA de Montblanc, l’Associació AREMI de Lleida, la Fundació ASPACE Catalunya de Barcelona, ESCLAT Grup Social de Barcelona, la Institució Balmes de Sant Boi de Llobregat, l’Escola Guimbarda de Barcelona, la Fundació l’Espiga de Vilafranca del Penedès, la Fundació El Maresme de Mataró, la Fundació La Muntanyeta de Tarragona, Nexe Fundació de Barcelona, la Fundació Prodis de Terrassa, la Fundació Catalana de la Paràlisi Cerebral de Barcelona i la Fundació Pere Mitjans de Barcelona.

A més a més, en el projecte hi participen diferents organitzacions compromeses amb la igualtat d’oportunitats, la integració i l’esport com a eina d’inclusió, com ara; la Fundació Barça, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, Desguaces Abelló, l’Associació de Majoristes de Fruita i Hortalisses de Barcelona (AGEM), Alemany 1879, ARC Soluciones, Coca-cola, Plusfresc, MartiDerm i el diari Ara.

Tota la informació sobre la Cursa la podeu trobar a: www.cursaenmarxapc.org

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.