Notícies

Institucions i entitats preparen actes pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El proper diumenge 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Els objectius d’aquesta diada són la sensibilització de l’opinió pública, així com la visibilització i l’apoderament de les persones amb discapacitat.

Tenint en compte que l’efemèride cau en diumenge, els actes principals s’han repartit entre aquesta mateixa setmana, el cap de setmana i el dilluns, 4 de desembre.

1636-AJUNTAMENT-DISCAPACITATS-BANNERSNEN-2_1200x628-copia-1024x537.png

A Barcelona, l’Ajuntament i l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat han impulsat i col·laborat en un programa d’activitats ben complet, que, entre d’altres, compta amb conferències, visites guiades, arts escèniques i cinema.

La jornada “La tecnologia al servei de l’autonomia i el desenvolupament dels infants amb discapacitat” obrirà la commemoració el divendres 1 de desembre, i compta amb la participació de Nexe Fundació. Cal dir també que des del dimarts 28 està en marxa el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona. L’Associació Esclat hi presentarà un curtmetratge el dissabte 2, al migdia.

A Girona, el Grup Mifas, en col·laboració amb altres associacions i entitats, promou la Jornada Posa’t al meu lloc. De les 11h a les 14h seran a la Plaça Salvador Espriu i organitzaran tot un seguit d’activitats com ara, conèixer com es llegeix en braile, handbikes, taller d’artteràpia i activitats d’esport adaptat entre d’altres.

Per últim, sota el títol “Les capacitats són la clau”, les entitats i federacions de la discapacitat es reuniran també a Lleida el dilluns 4 de desembre per llegir el manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L’acte tindrà lloc a l’IEI, a les 11:30h. A la tarda, a partir de les 17h, tindrà lloc una trobada musical a l’Espai Orfeó. L’Associació Aremi prendrà part d’ambdues activitats.

image.png

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.