Notícies

França: la introducció del terme “polyhandicap” y la cobertura de les necessitats del col·lectiu

El darrer viatge de la FEPCCAT dins el projecte “L’altra cara de la paràlisi cerebral” 2018 va ser a França, fa tot just un mes, on es va visitar l’associació Les Tout Petits.

Així mateix, els representants de la federació van sumar-se al col·loqui que el Groupe Polyhandicap France (GPF), la federació d’entitats de persones amb pluridiscapacitat,  organitza anualment a la seu de l’UNESCO. Enguany,  aquest portava per títol: “La participation sociale de la personne polyhandicapée”.

La visita al país veí va permetre seguir estudiant el concepte “polyhandicap”, la seva gènesi, i l’assoliment de l’especificitat del col·lectiu de persones amb majors necessitats de suport. En aquesta línia, es van visitar les Llars d’Acollida Especialitzada, així com els serveis per a infants (a l’entitat i ambulatoris).

Durant la Jornada del GPF, els representants de la FEPCCAT van intercanviar punts de vista amb la doctora Elisabet Zuckman, qui va crear el terme “polyhandicap” l’any 1965 per reivindicar les necessitats d’atenció socio-sanitària del col·lectiu.

Els coneixements recollits al llarg del projecte seran presentats durant el segon semestre de l’any en un informe de la FEPCCAT.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.