General

La FEPCCAT presenta el conte accessible a tota la infància “Jo també vull ser artista”

Acte2La Sala d’Actes de la Diputació de Lleida s’ha quedat petita aquest matí degut la presentació del conte Jo també vull ser artista, que ha editat la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i etiologies similars (FEPCCAT). El llibre té per objectiu aconseguir la plena integració, en igualtat d’oportunitats, dels nens i nenes amb paràlisi cerebral o altres discapacitats similars.

La diputada Rosa M. Mora, que ha presentat l’acte, ha destacat que “els contes han de ser per a tots”, remarcant el caràcter inclusiu del projecte. En el seu torn, la presidenta de FEPCCAT, Mercè Batlle, ha assenyalat també el caràcter participatiu del procés. D’igual manera, ha apel·lat als infants tot dient que compten amb ells per a una possible nova edició del conte. Per últim, Domingo García, director d’ONCE Lleida, ha volgut fer èmfasi en la participació de tots i totes. “Tots fem societat” ha dit, i tots “hem d’avançar cap a un futur i vida més agradables”.

ActeLa presentació dóna per finalitzat el projecte “Per fi un conte per a tots”, que va iniciar-se el passat mes de març amb la convocatòria del 1r concurs de contes de FEPCCAT. La guanyadora del certamen va ser Joana Pons, profesional del centre d’educació especial Aremi de Lleida. Ella és l’autora de la historia que es presenta i l’ha llegit acompanyada d’infants de les escoles lleidatanes Francesco Tonucci, Pràctiques 2 i Pardinyes, així com del propi centre Aremi. També han participat de l’acte membres de l’Associació l’Espiga de Vilafranca i d’Esclat de Barcelona.

Els exemplars de Jo també vull ser artista es distribuiran ara entre biblioteques i centres educatius d’arreu del territori català, així com entre centres d’educació especial de les entitats de FEPCCAT i col·laboradors. També hi ha alguns contes que viatjaran a la resta de l’estat.

Per tal de fer possible que el conte sigui accessible a tota la infància està escrit en 4 llengües (català, castellà, anglès i francès) i compta amb transcripció a braille, sota demanda, i a pictogrames, en els idiomes català i castellà. Així mateix, incorpora alguns petits objectes tangibles que ajudaran a estimular els sentits dels infants. Finalment, i seguint en la línea d’una experiencia completa, el llibre va acompanyat d’un àudio-conte en format CD, en les 4 llengües esmentades.

Des de la FEPCCAT s’ha agraït la participació de nois i noies usuaris de les entitats membres de FEPCCAT, que s’han encarregat de la inserció dels objectes tangibles. També la de la Diputació de Lleida, el Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad, la Fundació MRW, ONCE, Alins Il·lustracions i Newgràfic, així com la d’un gran nombre de persones que de manera desinteressada han fet possible que aquest conte sigui ara realitat.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.