General

Més d’un miler de persones es manifesten a Madrid pel dret de sufragi dels discapacitats

El passat divendres 17 de juliol es va celebrar a Madrid una concentració per exigir el dret de vot per a totes les persones amb discapacitat i garantir la plena accessibilitat dels processos electorals. Organitzada pel Comitè Estatal de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), i amb el suport de les organitzacions membres, entre elles el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), la manifestació va reunir més d’un miler de persones davant del Congrés dels Diputats. Sota el lema “Vota perquè votem” els concentrats van  reclamar que les Eleccions Generals del 26 de juny siguin els últims comicis electorals en els quals les persones amb discapacitat no tenen reconegut el seu dret de sufragi. Es calcula que a nivell espanyol són gairebé 100.000 les persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental o deteriorament cognitiu que no poden votar. En el cas de Catalunya, COCARMI les xifra en 14.650.

 

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.