• On som

Mercè Batlle, presidenta de la FEPCCAT, rep el Premi Solidaritat 2022 al Parlament de Catalunya

El Premi Solidaritat, atorgat per l’Institut de Drets Humans de Catalunya, reconeix a persones, col·lectius i entitats destacades per la seva lluita en defensa dels drets humans.

D’aquesta manera, es reconeix a la Presidenta de l’Associació AREMI, FEPCCAT i COCARMI i membre de la junta directiva de Confederació ASPACE la seva llarga trajectòria a favor dels drets i la integració de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.

Imatge cedida pel Parlament de Catalunya

L’Institut de Drets Humans de Catalunya-IDHC ha entregat el Premi Solidaritat 2022 a Mercè Batlle, presidenta de la FEPCCAT i una pionera de la lluita pels drets de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat a Catalunya. La cerimònia d’entrega s’ha realitzat al Parlament de Catalunya i ha comptat amb la presència de la Vicepresidenta Segona de la institució, Assumpta Escarp, i el Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano.

Mercè Batlle ha assenyalat que “fa massa poc que es parla dels drets de les persones amb discapacitat” i ha recordat que “he viscut, personalment, com les persones amb paràlisi cerebral han deixat d’estar amagades i recluides a les seves cases i han esdevingut ciutadans amb tots els seus drets reconeguts”. També ha aprofitat l’oportunitat per demanar, amb un to més reivindicatiu, “no hauríem de tardar tant en convèncer a l’administració de l’especificitat de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat” o “no hauríem d’estar demanant ajuda per les mares i els pares desbordats per l’excés de burocràcia”.

Podeu veure l’acte sencer AQUÍ

Imatge cedida pel Parlament de Catalunya

Mercè Batlle va començar el seu activisme a l’Associació AREMI de Lleida, entitat que presideix des de l’any 1996. A més a més de la FEPCCAT i AREMI, Mercè Batlle també presideix, des del juny del 2022, el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat – COCARMI i forma part de la junta directiva de Confederación ASPACE i la Taula del Tercer Sector.

Montse Pi, membre de la Junta Directiva de l’IDHC ha subratllat a la glossa que Mercè Batlle és “ una dona dedicada en cos i ànima a les persones amb discapacitat, especialment a les que pateixen paràlisi cerebral: al seu benestar, a la seva inclusió social, a la seva autonomia i independència, a la seva qualitat de vida. És a dir, a reclamar i fer complir els seus drets humans”.

El periòdic Malarrassa ha estat també reconegut amb la menció especial mitjans de comunicació pel seu compromís amb els drets humans i la seva contribució a les lluites socials de la ciutat Terrassa. Malarrassa és un mitjà local de distribució gratuïta, nascut amb la voluntat de servir d’instrument a les entitats i moviments de la ciutat, exercint un periodisme crític i independent fonamentat en la investigació i les dades sobre la realitat més propera. 

A l’acte també hi han assistit la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs; la presidenta del grup de la CUP, Dolors Sabater; el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín; l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart; regidors i representants dels ajuntaments de Barcelona, Terrassa i l’Hospitalet de Llobregat; Enric Casas, conseller del Consell de l’Audiovisual de Catalunya; els síndics de greuges de Barcelona i Lleida, David Bondia i Dora Padial respectivament; el President del CERMI, Luis Cayo, i la Presidenta de Confederación ASPACE; Manuela Muro.

Sobre el Premi Solidaritat

El Premi Solidaritat, atorgat per l’Institut de Drets Humans de Catalunya-IDHC des del 1987, està destinat a reconèixer persones, col·lectius i entitats destacades per la lluita en defensa dels drets humans.

El premi és escollit entre les propostes presentades a la convocatòria per un jurat format per membres de la junta directiva de l’IDHC i persones destacades pel compromís amb els drets humans.

El Premi Solidaritat s’atorga en un acte públic al Parlament de Catalunya on es lliura una obra artística. En aquesta edició, l’obra ha estat elaborada per l’artistia Lídia Vilches.

Related Post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.