Notícies

La FEPCCAT surt al carrer per visibilitzar la sexualitat de les persones amb paràlisi cerebral

La Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral (FEPCCAT), i les seves 13 entitats membres, commemoren avui amb diversos actes arreu de Catalunya el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, que tindrà lloc el dissabte 6 d’octubre.

IMG_20181003_140229.jpg

El moviment de la paràlisi cerebral surt al carrer per convidar la societat catalana a mirar “cara a cara” el col·lectiu, reivindicar el seu dret a la intimitat i visibilitzar l’afectivitat i sexualitat de les persones amb paràlisi cerebral.

Les accions s’inscriuen en la campanya “No miris a una altra banda”, promoguda per Confederación ASPACE i recolzada per la federació a nivell de Catalunya, i les seves entitats a nivell territorial.

Imagen Campaña Facebook.jpg

Des del moviment associatiu de la paràlisi cerebral es pretén legitimar la nuesa de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, així com també ampliar el concepte de sexualitat perquè no vagi lligada únicament a l’erotisme.

A més d’això, s’han dut a terme accions formatives i d’assessorament professional, de la mateixa manera que s’ha creat un grup de treball amb experts en sexualitat i afectivitat, amb l’objectiu de crear nous documents sobre el tema.

Manifest Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral

Confederación ASPACE organitza cada any el seu Congrés del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral a un punt diferent de la península. En aquesta ocasió, el simposi tindrà lloc a Lekaroz, Navarra. Per aquest motiu, s’ha elaborat un manifest unitari que aborda les problemàtiques de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars que viuen en el món rural.

El text denuncia, entre d’altres, la falta de transports adaptats i d’accessibilitat, que a Catalunya afecten a més de 120.000 persones amb discapacitat que habiten en el món rural. El moviment associatiu de la paràlisi cerebral i les persones amb grans necessitats de suport ha fet esforços per reduir els greuges de les persones amb aquesta discapacitat, tot i que encara falten importants transformacions perquè el col·lectiu gaudeixi d’igualtat d’oportunitats i senti que el món rural està igual de preparat que el món urbà per a la seva inclusió social i laboral.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.