Notícies

El territori s’organitza per commemorar de forma transversal el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El dilluns 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i les entitats membres de la FEPCCAT s’han començat a organitzar, en els seus respectius territoris, per commemorar-lo conjuntament amb altres col·lectius. Ciutats com Lleida, Banyoles, Terrassa i Barcelona comptaran amb actes unitaris. 

A la capital de ponent, el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat comptarà amb dues activitats. A les 12h, es farà lectura del manifest a la Sala d’Actes de la Diputació de Lleida, amb l’acompanyament de violí a càrrec de Dolors Ricart i Amanós. A la tarda, l’Orfeó Lleidatà acollirà una festa amb la presentació i animació dels alumnes de l’IES Ronda, espectacle de màgia, concert de Pastorets Rock, música, diversió i berenar. L’Associació Aremi, així com també una part de l’equip de la FEPCCAT, prendran part dels actes. 

 

Per la seva banda, des de la Taula de la Discapacitat del Pla de l’Estany, de la qual participa l’Associació Mifas,també s’ha convocat un acte pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. El Dissabte 1 de desembre tindrà lloc la lectura d’un manifest a les 12h. Serà a Banyoles, a la Plaça Major (davant del Catalan Power). A més de la lectura del manifest, que porta per títol “Construim una comarca sense barreres”, també s’hi podrà gaudir de l’exposició “Atura’t, observa i pensa. Construim una comarca sense barreres”

 

La ciutat de Terrassa també aprofita el dissabte 1 de desembre per commemorar aquesta efemèride. Les entitats del sector de la discapacitat, reunides a la Taula local de capacitats diverses i accessibilitat conviden a tot el veïnat a compartir un matí ple d’activitats a l’Espai del Vapor Gran. De 10h a 14h es succeiran tallers i xerrades, a més d’haver-hi taules informatives de totes les entitats. La Fundació Terrassenca Prodis hi prendrà part. A les 12:30h es farà la lectura del manifest. 

Per acabar, Barcelona celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb una cinquantena d’activitats previstes a tots els districtes, i amb la participació d’entitats de la FEPCCAT. Aquest matí, des de l’Associació Esclat han participat a la mostra d’entitats i en la II Flashmob del Districte d’Horta-Guinardó. Nexe Fundació presenta, aquesta tarda, el seu calendari solidaria Gràcia. El programa d’actes a Barcelona és obert a tothom. 

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.