Notícies

Manifest | Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Avui Dia internacional de les Persones amb Discapacitat, la FEPCCAT, juntament amb Associació Empresarial d’Economia Social (AEES Dincat), ECOM, Ammfeina Salut Mental Catalunya, ECAS, Unió Catalana de Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (UCCAP), Sectorial de Cooperatives d’Iniciativa Social i Agrupació Catalana de Centres per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual de Catalunya compartim el manifest:

  

‘Prou congelacions i retallades, és hora de donar solucions’

Les organitzacions i entitats sense ànim de lucre del tercer sector dedicades a l’atenció i suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, amb discapacitat física, amb paràlisi cerebral/pluridiscapacitat i amb problemes de salut mental, així com les dedicades a l’àmbit de l’atenció precoç, denunciem la situació injusta que patim des del 2009 a causa de la congelació i posterior retallada de les tarifes amb les que la Generalitat de Catalunya finança els serveis d’atenció a aquestes persones.

Entre d’altres conseqüències, ha compromès seriosament l’atenció a les persones, la sostenibilitat i el poder adquisitiu de les persones treballadores; conseqüències que concretament afecten a més de 100.000 persones ateses, més de 20.000 professionals i més de 400 entitats.

Durant aquesta dècada, no només hem hagut d’assumir l’impacte de les retallades i congelació, sinó que també hem hagut de fer front a un increment acumulat dels costos d’un 9,33%. Malgrat que el cost de la vida s’ha encarit significativament (amb un IPC acumulat del 15,90% a Catalunya i un increment de 5 punts de l’IVA), els serveis a les persones s’han continuat prestant amb la menor afectació possible gràcies a l’esforç i compromís de les entitats i els professionals.

Davant la gravetat de la situació, hem traslladat al Govern de la Generalitat, de manera reiterada i des de múltiples instàncies, la necessitat d’un pla urgent de recuperació que contempli una actualització i increment de preus per aturar aquesta pèrdua continuada dels últims deu anys. Aquesta recuperació és del tot necessària per evitar el col·lapse del sector, per no comprometre més l’atenció a les persones i poder millorar les condicions salarials dels professionals.

Fins a data d’avui, la resposta del Govern de la Generalitat ha estat una negativa a acordar un pla de recuperació. Davant d’aquesta situació, les entitats sotasignants no podem assumir més greuges en detriment de les persones que atenem i exigim al Govern:

L’actualització i increment de les tarifes per recuperar el poder adquisitiu perdut des del 2009 com a via necessària per garantir la qualitat d’atenció a les persones, la sostenibilitat dels serveis i les condicions laborals dels professionals.

Després d’aquesta dècada perduda, esperem del Govern de la Generalitat diligència i compromís per revertir la greu situació que denunciem.

Entitats signants del manifest:
Associació Empresarial d’Economia Social (AEES Dincat)
ECOM
FEPCCAT
Ammfeina Salut Mental Catalunya
Unió Catalana deCentres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (UCCAP)
Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS)
Sectorial de Cooperatives d’Iniciativa Social
Agrupació Catalana de Centres per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual de Catalunya

Totes aquestes entitats són membres de la Comissió de Discapacitat, Salut Mental i Atenció Precoç de La Confederació Empresarial del Tercer Sector de Catalunya.

Us hi podeu adherir en aquest enllaç.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.