Centenars de persones fent la cursa En Marxa per la Paràlisi Cerebral". Entre elles, un gegant.
Uncategorized

Més de 2.500 persones participen en la 9a edició de la cursa ‘En Marxa per la Paràlisi Cerebral’

Més de 2.500 persones van participar diumenge a la 9a edició de la cursa En marxa per la Paràlisi Cerebral, organitzada per la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral (FEPCCAT) i Ipsen Pharma. La prova, amb caràcter popular i solidari, aposta any rere any la plena igualtat d’oportunitats pel col·lectiu de persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats similars.

La jornada va destacar pel seu ambient festiu i lúdic, reunint a centenars de nens i nenes, joves i persones adultes amb i sense paràlisi cerebral o una altra discapacitat afí. Entre un i dos de cada deu participants tenien una discapacitat. A més, gairebé un centenar de voluntaris van col.laborar en l’organització, fent que el desenvolupament de l’activitat fos un èxit. Les 2.500 inscripcions s’havien esgotat una setmana abans de la celebració de la cursa.

El periodista Aleix Parisé va exercir de presentador de la jornada, introduint i animant als participants de les dues proves, d’1 km i 5 km, que discorrien pels carrers del barri de les Corts, de Barcelona. Abans d’iniciar-se la prova, es va rendir un emotiu homenatge a Joan Bertran Reguera, president d’honor de l’Associació Esclat (entitat pertanyent a FEPCCAT), mort el passat mes d’agost.

La novetat d’aquest any va ser la participació de Normag, el primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya, construït per la Fundació ASPASIM amb materials ultralleugers i amb un disseny adaptat perquè el puguin portar persones amb discapacitats intel·lectuals i físiques. El grup de batucada inclusiva Reperkutim va acompanyar-lo durant el seu recorregut.

Després de nou edicions d’èxit, la cursa En marxa per la Paràlisi Cerebral s’ha consolidat com un referent de l’agenda solidària del país i un espai d’homenatge a totes les persones que conviuen amb la paràlisi cerebral i altres discapacitats afins. El 2020 s’arribarà a la 10a edició de la cursa.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.