Uncategorized

Les entitats d’atenció a les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat s’adapten a un Sant Jordi virtual i alternatiu a causa del coronavirus

L’alerta social i sanitària provocada per la COVID-19 no ha estat impediment perquè proliferin les iniciatives vinculades a la Diada de Sant Jordi. Així doncs, i malgrat el confinament, les entitats socials s’han esforçat per proposar a les seves comunitats, i a tothom que els segueixi, un Sant Jordi virtual i alternatiu des de casa.

L’APPC Tarragona cada any venia roses solidàries i altres detalls artesanals per recaptar fons a Tarragona. Aquest any, a causa de la situació de crisi actual, s’impulsa el #SantJordiVirtual per traslladar al món digital la celebració de la diada. Si visiteu el web de l’APPC, podeu saber com col·laborar amb ells.

En el mateix camp de la venda digital han actuat Alpi. Des d’aquesta associació de l’Hospitalet de Llobregat, han posat a la venda roses de ceràmica i fermalls ornamentals. Des d’Alpi proposen encomanar la vostra rosa via mail i rebre-la quan acabi el confinament.

Qui també ven roses, i melmelades!, és Aprodisca. L’entitat de la Conca de Barberà llença la proposta més llaminera per aquest Sant Jordi agredolç. Accedint a la seva botiga online podeu encarregar totes les roses i melmelades que desitjeu, i us les enviaran a casa.

Nexe Fundació proposa una col·laboració digital per aquest any. Avesats a tenir paradeta, i davant d’un Sant Jordi de confinament, promouen la campanya #PerUnSantJordiBlauiTaronja. Tothom que ho vulgui podrà adquirir una il·lustració solidària i col·laborar amb Nexe.

Fins aquí, les iniciatives digitals que facilitaven la compra de roses i d’altres detalls vinculats a Sant Jordi. Les propostes, però, no acaben aquí, i hi ha moltes altres iniciatives interessants que val la pena ressaltar:

La Fundació El Maresme ha dedicat un homenatge als professionals sanitaris del Consorci Sanitari del Maresme. Ho ha fet regalant 100 roses artesanals elaborades per persones ateses a la residència Llar Santa Maria i 100 contes del Projecte Santi, que són llibres pedagògics que treballen la inclusió i el respecte per la diversitat.

La Fundació ASPACE Catalunya s’ha sumat, aquest any, a la promoció activa de la literatura amb un concurs de relat curt, relat amb pictogrames o dibuix lliure adreçat a tots els usuaris d’Aspace, amics i amigues i professionals. Una iniciativa que visibilitzarà els textos guanyadors durant el mateix dia d’avui.

En la mateixa línia, l’Associació Aremi de Lleida ha proposat a la seva comunitat que els enviïn poemes. El seu objectiu és fer un recull de poemes per llegir-los i penjar-los a les parets de la residència. Així, durant la setmana ompliran la seva casa de cultura i versos.

I, com que Sant Jordi és un dia ple de fotografies amb els amics i amigues, la Fundació Prodis ha llençat una campanya per omplir Twitter d’imatges amb el hashtag #SantJordiProdis. Al mateix temps, internament, han recollit cartes, dibuixos i poemes per enviar-los a l’Hospital de Terrassa, per a tot el personal sanitari.

L’ Associació Esclat també anima a publicar imatges i vídeos sota el lema “Sant Jordi amb nosaltres”. S’han d’acompanyat de l’etiqueta #SantJordiEsclat. A més, Esclat ha enviat activitats i propostes perquè infants, joves i adults amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat puguin gaudir del Sant Jordi, tan si es troben a casa seva com si estan a la residència.


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.