Un fisioterapeuta amb una pantalla de protecció acompanya una persona amb paràlisi cerebral en els seus exercicis terapèutics
Notícies

La FEPCCAT rep un donatiu de més de 350 pantalles de protecció que reparteix entre les residències de les entitats membres

La FEPCCAT ha repartit al llarg de les últimes dues setmanes més de 350 pantalles de protecció Libreguard entre les residències de persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat de les seves entitats membres. Es tracta d’un recurs que reforça la seguretat davant la manca d’equips de protecció individuals (EPI) i que sorgeix d’una iniciativa voluntària i sense ànim de lucre entorn de la comunitat educativa de l’Escola Massana.

Les residències de la l’Associació Esclat, l’APPC de Tarragona, la Fundació El Maresme, la Fundació l’Espiga, la Fundació Prodis, l’Associació APRODISCA, la Fundació ASPACE Catalunya i ALPI han estat les principals receptores d’aquest material, que elabora un equip de més de 30 persones i 10 organitzacions procedents d’espais de fabricació digital, universitats i empreses.

El projecte, a més, parteix de la filosofia maker o DIY (per les sigles en anglès de do it yourself, “fes-ho tu mateix”). El disseny obert ha permés la reprodució de les pantalles de protecció Libreguard més enllà de Catalunya, per arribar a la resta de l’estat i pel món, ja que qualsevol persona és lliure de produir-les, usar-les i proposar-hi modificacions que les millorin.

Per seguir elaborant pantalles protectores LibreGuard, la iniciativa ha obert ara un procés de micromecenatge. Ja han repartit més de 5.000 màscares i volen fer-ne 10.000 més les properes setmanes. Col·labora!


Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.