General

El curtmetratge “Mi PC (no es un ordenador)” guanya ASPACEFILM, el primer concurs de curts sobre la paràlisi cerebral

El passat dimecres 23 de setembre es va celebrar a l’Acadèmia del Cinema i les Arts Cinematogràfiques de Madrid la gala d’ASPACEFilm, el primer concurs de curts sobre la paràlisi cerebral. L’obra “Mi PC (no es un ordenador)” amb participació de l’entitat AREMI Lleida, membre Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i etiologies similars (FEPCCAT), va resultar guanyadora. La història narra la vida de l’Óscar, un jove de 31 anys amb paràlisi cerebral que comença a qüestionar-se la fugacitat i la suposada normalitat de la seva vida.

[vimeo 138871305 w=500 h=281]

Durant la gala, el director de la cinta, Juan José Jiménez Bellver, va donar les gràcies a l’Associació AREMI de Lleida, entitat on treballa, i va assegurar que sense la seva ajuda el curt no s’hauria pogut realitzar. Per la seva part, Eduard Tomás, un dels actors de la cinta, i al mateix temps professional d’AREMI i coordinador  del grup que treballa la promoció de la autodeterminació de les persones amb discapacitat, va assegurar que la història s’inspira en les vides reals de persones amb paràlisi cerebral, en anècdotes i vivències que ells volien que apareguessin reflectides en la narració. Per últim, va prendre la paraula Joan Albert, el protagonista, qui va agrair als seus companys la implicació i les aportacions per crear la història.

L’obra guanyadora va rebre un premi de 1.000 euros donat per la Fundació MRW i una estatueta commemorativa realitzada per Aspace Coruña. El curtmetratge “Mi PC (no es un ordenador)” serà projectat en més de 60 sales de cine del territori nacional gràcies a la col·laboració de diferents exhibidors, a més de projectar-se en el proper certamen “SGAE en corto”.

unnamed

ASPACEfilm es va crear amb un doble objectiu, el de promocionar la inclusió de la discapacitat en el món de la creació artística i el de sensibilitzar a la societat sobre la realitat de la paràlisi cerebral amb els mitjans audiovisuals com a eina. El president de la Confederació Aspace, Jaume Marí, va confirmar durant la gala que la iniciativa tindria continuitat amb properes edicions.

El concurs ha comptat amb el suport de la Acadèmia de les Arts i de les Ciències Cinematogràfiques, la Fundació MRW, l’Escola de Cinematografia i de l’Audiovisual de la Comunitat de Madrid (ECAM), la Fundació SGAE i la Universitat Francisco de Vitoria (UFV).

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.