General

La FEPCCAT participa en una reunió amb el M.H. President de la Generalitat i demana la constitució del Consell de la Discapacitat de Catalunya

ReunióPresidentEl Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) va reunir-se el proppassat dijous 22 d’abril amb el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Mercè Batlle hi va assistir en qualitat de presidenta de FEPCCAT. COCARMI va reclamar la creació del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT), aprovat fa més d’un any. L’ens ha de servir com a espai de treball conjunt entre les entitats del sector i els departaments que impulsen programes adreçats a persones amb discapacitat. L’objectiu és avançar en l’efectiu reconeixement dels drets del col·lectiu i les seves famílies i donar resposta a les seves necessitats.

FEPCCAT i els representants de les altres 9 federacions que integren COCARMI també van fer entrega al President de l’Acord de Prioritats de les necessitats de les persones amb discapacitat. El document recull una trentena de mesures que es consideren ineludibles. En el camp dels drets humans, es va instar entre d’altres coses, a aprovar una Llei Catalana de drets, No Discriminació i Inclusió social de les persones amb discapacitat, al reconeixement dels drets polítics de sufragi i a la creació d’una comissió legislativa al Parlament dedicada a polítiques integrals de la discapacitat. Pel que fa a les prioritats de finançament, l’Acord inclou el compliment dels compromisos de pagament, facilitar l’accés a mecanismes públics de finançament i regular el concert social com a modalitat de contractació d’entitats socials no lucratives de serveis d’atenció a les persones.

Entre les mesures es proposaven també accions per promoure l’autonomia personal i atenció a la dependència, tals com aprovar la Llei Catalana per l’Autonomia Personal i la Vida Independent, revisar el model de copagament, augmentar les partides pressupostàries a ajudes tècniques i revisar el catàleg ortoprotèsic. En el camp educatiu les reivindicacions apostaven per un model d’escola per a tothom a tot el sistema educatiu i en totes les seves etapes. En matèria d’inserció laboral, Mercè Batlle i els representants de COCARMI  van exigir el compliment de la llei que obliga les empreses a reservar el 2 per cent dels llocs de treball a persones amb discapacitat, així com destinar més recursos per a polítiques actives d’ocupació i per fomentar la inserció de les persones amb discapacitat tant en l’empresa ordinària com en els centres especials de treball (CET).

L’Acord que va ser entregat al President Puigdemont contempla així mateix prioritats en matèria sanitària, on aposta per un model d’integració de l’atenció social, i impulsar polítiques d’envelliment actiu. Quant a accessibilitat, s’insistia en el necessari desenvolupament de la Llei d’Accessibilitat, ja que s’exhaureix el termini per aprovar-ne el reglament. Alhora, es va proposar crear un Fons Català per a la Promoció de l’Accessibilitat. Garantir el disseny universal de l’entorn físic, el transport, productes, serveis i comunicacions són altres reivindicacions que es van traslladar al Govern.

ReunióPresident2

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.