General

La 6a cursa “En marxa per la paràlisi cerebral” reuneix més de 2.500 persones a Barcelona

_dsc1128
Totes les fotografies són fetes per José Manuel Márquez

Barcelona, 2 d’octubre de 2016.- Èxit de participació en la 6a edició de la cursa solidària “En marxa per la paràlisi cerebral” que organitzen la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i etiologies similars (FEPCCAT) i IPSEN Pharma. L’Avinguda Sant Ramon Nonat, al Districte de les Corts de Barcelona, es va omplir ahir al matí del color morat de les prop de 2500 samarretes tècniques, dissenyades especialment per a l’ocasió, que vestien els participants.

En un ambient familiar, lúdic, però també reivindicatiu, es va rendir homenatge a totes les persones que, d’una manera o altra, conviuen amb la paràlisi cerebral o amb altres discapacitats similars, al mateix temps que es va fer un esforç per visibilitzar i sensibilitzar sobre la realitat de les persones amb paràlisi cerebral, i per subratllar les seves capacitats. D’aquesta manera, la cursa, on participen persones de totes les edats, amb i sense discapacitat, es va projectar com una activitat totalment compartida, en una mostra efectiva de les possibilitats d’una plena integració social.

L’actor i presentador Quim Masferrer, protagonista del cartell de la cursa juntament amb en Víctor, en Seryoga i en Pol, va dinamitzar l’acte des de l’escenari, però també va baixar a peu de carrer, on es va fer fotografies amb els participants. La cursa, com és tradició, va comptat amb dos recorreguts, un de 5km i un d’1km. En motiu de la cursa, IPSEN Pharma va fer un donatiu de 15000 euros a la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral (FEPCCAT) que han de servir per a desenvolupar projectes en favor de les persones amb paràlisi cerebral.

La regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitat i Presidenta de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona, Laia Ortiz, va acompanyar la cursa i va expressar com en són d’importants per a la ciutat aquest tipus d’esdeveniments, on se superen barreres i són iguals les persones amb i sense discapacitat. En aquesta línia també es van manifestar els representants de la FEPCCAT i IPSEN Pharma, que van observat que s’havien superat les expectatives inicials de participació. En representació dels organitzadors van participar la presidenta de FEPCCAT, Ma Mercè Batlle i Guillermo Castillo, conseller delegat d’IPSEN Pharma. El secretari de la FEPCCAT i president de Confederación Aspace, Jaume Marí tampoc es va voler perdre l’esdeveniment.

Van acompanyar també la cursa el regidor del Districte de les Corts de Barcelona, Agustí Colom; el secretari d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, David Elvira; en representació del Departament de Treball, Afers Social i Famílies, el director general de Protecció Social, Joan Ramon Ruíz; la diputada de Salut Pública i Consum, Laura Martínez Portell; el representant de la Diputació de Barcelona en l’Àrea d’Atenció a les Persones, Josep Sicart; i el president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa.

La festa es va tancar amb l’entrega de premis per part dels representants de la FEPCCAT, IPSEN Pharma i les autoritats convidades als fins a 24 vencedors de les diverses categories. Cal tenir en compte que la cursa solidària “En marxa per la paràlisi cerebral” distingeix entre 3 grups d’edat (majors de 18 anys, entre 13 i 17 anys, i menors de 12 anys), dos recorreguts (5km i 1km), i si el circuït s’ha recorregut a peu, a peu amb mobilitat reduïda, amb cadira manual o amb cadira elèctrica. Per últim, es va ballar la cançó “Jo sóc com tu”, versionada i interpretada pels Catarres, i creada pel Projecte Santi, de la Fundació El Maresme. El tema havia servit abans per a la flashmob amb què la FEPCCAT i IPSEN havien promocionat la cursa.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.