General

La FEPCCAT presenta un conte per afavorir la integració social dels infants amb discapacitat

La literatura ha de ser una eina útil en la integració social dels infants amb discapacitat. Sota aquesta premissa neix La cursa de barques, el conte que la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i etiologies similars (FEPCCAT) va presentar ahir a la Sala d’Actes de la Diputació de Lleida.

img_0995El llibre està escrit en català, castellà, anglès i francès, incorpora il·lustracions, pictogrames, transcripció a braille i un dvd amb audioconte en 4 idiomes i versió en llengua de signes. D’aquesta manera, esdevé accessible, trenca barreres i permet que nens i nenes puguin compartir una mateixa lectura i puguin gaudir, conjuntament, de l’experiència literària.

La cursa de barques és fruit del projecte “Per fi un conte per a tots” que la FEPCCAT va iniciar el 2015 amb la realització del seu 1r Concurs de Contes i l’edició, llavors, de la història Jo també vull ser artista de Joana Pons. En el 2n Concurs de Contes de FEPCCAT, el nombre de participants amb i sense discapacitat va augmentar notablement. D’entre tots els relats, el jurat va considerar que el millor era La cursa de barques, de la mestra garrotxina Neus Verdaguer.

img_0989Van participar en la presentació la diputada Rosa M. Mora, el director d’ONCE Lleida, Domingo Garcia, la il·lustradora del conte Sònia Alins, i la presidenta de FEPCCAT, Ma. Mercè Batlle. Totes elles van subratllar el valor solidari i inclusiu del projecte, i la necessitat de més obres com aquesta, accessibles a tots els infants.

Després dels parlaments, Neus Verdaguer va rebre el premi com a guanyadora del 2n Concurs de Contes de la FEPCCAT. Belén Gascón i Marta Serrato, 2n i 3r premi del certamen respectivament, la van acompanyar.

Les possibilitats integradores de l’obra van quedat demostrades al llarg de l’acte. Alumnes de Maristes Montserrat i Pràctiques 2 van compartir l’acte amb infants i joves de l’Associació AREMI. Al final, tots van escoltat atentament com Neus Verdaguer llegia La cursa de barques, mentre es projectaven les il·lustracions de Sònia Alins i Juanjo Barco.

Des de la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i etiologies similars (FEPCCAT) s’ha agraït la col·laboració de de la Diputació de Lleida, el Ministerio de Santidad, Servicios sociales e Igualdad, Once Catalunya per la transcripció del conte, Laboratoris Ipsen, Fundació MRW, Associació de Lectura fàcil per adaptar el conte, FESOCA, per signar un vídeo en la llengua de signes, Alins il·lustracions, Fundació SGAE, Newgràfic i Impressus.

En tant que el projecte “Per fi un conte per a tots”, i la La cursa de barques tenen com a objectiu la sensibilització sobre la discapacitat i la promoció de la plena inclusió social dels infants, els exemplars es distribuiran majoritàriament entre les biblioteques del país. Es busca promoure la plena convivència i que els infants amb i sense discapacitat puguin compartir l’experiència literària.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.