General

Dincat, ECOM i FEPCCAT aconsegueixen que es comencin a aplicar algunes de les millores pactades amb el Govern per reduir el copagament per part dels usuaris del serveis 

 Les federacions Dincat, ECOM i FEPCCAT veuen amb satisfacció que, després de més de dos anys de negociació, es comenci a fer efectiva una primera millora en el copagament, concretament l’aplicació de l’increment dels “diners de butxaca” del beneficiari aconseguit. Lamenten però la lentitud en l’aplicació dels acords. 

 Ahir a la tarda la consellera Bassa va anunciar en una trobada amb usuaris i familiars de l’entorn de les tres federacions el calendari d’aplicació dels nous imports pactats per als serveis residencials, que es faran efectius al març i seran retroactius des de l’1 de gener de 2016. 

 Malgrat aquesta millora, les tres federacions creuen que el camí a seguir no és continuar “apedaçant” l’actual sistema de copagament sinó repensar-lo profundament. 

Ahir a la tarda Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Família, es va reunir amb més de 250 persones entre usuaris de residències i llar residències i famílies de l’entorn de les federacions Dincat (persones amb discapacitat intel·lectual), ECOM (persones amb discapacitat física) i FEPCCAT (persones amb paràlisi cerebral) per explicar-los personalment les modificacions fetes en l’ordre que estableix els criteris per al copagament dels serveis i prestacions no gratuïts de la Cartera de Serveis Socials, segons les quals s’incrementa l’import destinat als “diners de butxaca” dels beneficiaris.

Aquesta primera millora en el copagament arriba després d’una llarga negociació impulsada, fa més de dos anys, per les tres federacions i iniciada ja amb l’anterior Govern, amb l’objectiu d’aconseguir canvis en un ordre de copagament que consideraven confiscatòria i abusiva.

Les tres federacions consideren aquest increment en els diners de butxaca un èxit agredolç. Si bé celebren que aquesta primera millora, com ha anunciat la consellera, es faci efectiva aquest mes de gener, les tres federacions lamenten la lentitud en l’aplicació d’uns acords signats el passat mes de maig però acordats el setembre del 2015. Li demanen al Govern major celeritat en l’aplicació dels acords i l’insten a abordar els aspectes pendents de l’ordre actual de copagament així com a revisar el sistema de copagament en si.

presidentaplenari
fotografia /dincat

En l’espai per a les intervencions, representants de les tres federacions van exposar les preocupacions de les persones afectades. Van ressaltar que encara hi ha aspectes no tractats en les negociacions –com ara els costos de menjador, vetlles, transports, entre d’altres-. També van tornat a qüestionar que el patrimoni s’inclogui en el càlcul del copagament, a la qual cosa la consellera va informar que es crearà un grup de treball amb les tres entitats per abordar aquest tema.

Per agilitzar el procés de cobrament, la consellera va explicar que les devolucions es faran als centres, que al seu torn les distribuiran als usuaris i les seves famílies. També, Bassa va demanar que les entitats recullin preguntes, dubtes i/o queixes i, en cas que les entitats no puguin donar-hi resposta, va convidar les persones interessades a adreçar-se al Departament.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.