• On som

La FEPCCAT visita Itàlia dins el projecte “L’altra cara de la paràlisi cerebral” 2018

Un equip de la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral es va desplaçar a Mantova, al nord d’Itàlia, per visitar-hi dues entitats. L’objectiu del viatge, que va tenir lloc a finals de maig, era identificar bones pràctiques i models de referència en l’atenció de persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars.

La visita es va centrar, principalment, en les instal·lacions de l’associació Casa del Sole, que disposa d’una escola per a infants i joves, tallers, així com també d’un centre de dia per a adults. Les seus de l’entitat es troben en antigues residències nobles, cedides pels seus propietaris.

Destaca d’aquesta entitat la influència de l’Estimulació Basal com a eix transversal i com a mètode per conscienciar i apoderar a la persona amb una discapacitat severa. L’equip de la FEPCCAT també va sorprendre’s gratament de la cobertura sanitària de vers el col·lectiu de persones amb discapacitat i amb majors necessitat en salut.

Per acabar, va ser significatiu del treball de l’associació Casa del Sole, així com de la Residència Il Posto delle Fragole, els serveis d’atenció ambulatòria i de rehabilitació.

Els coneixements recollits al llarg del projecte seran presentats durant el segon semestre de l’any en un informe de la FEPCCAT.

Related Post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.