Notícies

La FEPCCAT visita Itàlia dins el projecte “L’altra cara de la paràlisi cerebral” 2018

Un equip de la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral es va desplaçar a Mantova, al nord d’Itàlia, per visitar-hi dues entitats. L’objectiu del viatge, que va tenir lloc a finals de maig, era identificar bones pràctiques i models de referència en l’atenció de persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars.

La visita es va centrar, principalment, en les instal·lacions de l’associació Casa del Sole, que disposa d’una escola per a infants i joves, tallers, així com també d’un centre de dia per a adults. Les seus de l’entitat es troben en antigues residències nobles, cedides pels seus propietaris.

Destaca d’aquesta entitat la influència de l’Estimulació Basal com a eix transversal i com a mètode per conscienciar i apoderar a la persona amb una discapacitat severa. L’equip de la FEPCCAT també va sorprendre’s gratament de la cobertura sanitària de vers el col·lectiu de persones amb discapacitat i amb majors necessitat en salut.

Per acabar, va ser significatiu del treball de l’associació Casa del Sole, així com de la Residència Il Posto delle Fragole, els serveis d’atenció ambulatòria i de rehabilitació.

Els coneixements recollits al llarg del projecte seran presentats durant el segon semestre de l’any en un informe de la FEPCCAT.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.