Uncategorized

La FEPCCAT fa arribar als partits polítics 18 idees per uns municipis més amables per a les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat

El document s’ha elaborat en motiu de les eleccions municipals del proper 28 de maig i conté 18 idees obertes que es poden implementar de manera diferent en funció de cada realitat local.

La Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) ha fet arribar als principals partits polítics un document amb 18 propostes electorals per aconseguir uns municipis més amables per les persones amb la paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat. Aquest document, que es pot trobar a la pàgina web de la FEPCCAT, inclou propostes en sis eixos temàtics: 1) Atenció integrada social, sanitària i educativa, 2) Accessibilitat i inclusió, 3) Transport, 4) Famílies, 5) Infància i lleure i 6) Governança.

A Catalunya, segons dades del Departament de Salut, hi ha més de 15.000 persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat. Les xifres d’aquesta població equivalen al nombre de veïns i veïnes de municipis com Canet de Mar, Ripoll, Mollerussa o La Ràpita.

La majoria de persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat tenen grans necessitats de suport i un estat de salut fràgil, per la qual cosa sovint requereixen d’una intervenció individualitzada al llarg de tot el seu cicle de vida. Aquesta intervenció ha de ser global i considerar la seva complexitat, integrant la vessant social, sanitària i educativa, amb l’objectiu de garantir l’exercici plenament efectiu dels seus drets.

La presidenta de la FEPCCAT, Mercè Batlle, destaca que malgrat que les propostes estan pensades per millorar la qualitat de vida del col·lectiu que representen, la majoria de mesures no només beneficiaran a aquest grup de persones, sinó que també contribuiran a fer dels municipis de Catalunya llocs més inclusius, accesibles i amables per a tothom. “Garantir que la senyalització municipal és 100% accessible o avançar cap a un model d’atenció més integrat que posi la persona al centre son mesures que no només beneficiaran a les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, sinó al conjunt de la ciutadania”, assegura Batlle.

Així mateix, la FEPCCAT ha anunciat que a partir del 9 de maig i fins el dia de les eleccions, farà una campanya de difusió a través de les xarxes socials, amb el hastag #18ideesFEPCCAT, per donar a conèixer les 18 idees a la ciutadania.

SOBRE LA FEPCCAT

La Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) és la organització que agrupa les principals entitats d’atenció directa a les persones amb paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat de Catalunya. És la federació de referència del col·lectiu a Catalunya i té com a missió promoure la defensa dels drets de les persones amb paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat, i fomentar la seva inclusió social.

Actualment, la federació està conformada per catorze entitats que treballen amb i pel col·lectiu: l’Associació Alpi de l’Hospitalet de Llobregat, APRODISCA de Montblanc, l’Associació AREMI de Lleida, la Fundació ASPACE Catalunya de Barcelona, ESCLAT Grup Social de Barcelona, la Institució Balmes de Sant Boi de Llobregat, l’Escola Guimbarda de Barcelona, la Fundació l’Espiga de Vilafranca del Penedès, la Fundació El Maresme de Mataró, la Fundació Muntanyeta de Tarragona, Nexe Fundació de Barcelona, la Fundació Prodis de Terrassa, la Fundació Catalana de la Paràlisi Cerebral de Barcelona i la Fundació Pere Mitjans de Barcelona.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.