Uncategorized

La FEPCCAT es reuneix amb els grups parlamentaris per exposar les necessitats del col·lectiu i demanar el reconeixement de l’especificitat

Al llarg d’aquesta setmana, membres de la Junta Directiva i l’equip tècnic de la FEPCCAT s’han reunit amb els grups parlamentaris de Socialistes – Units per Avançar, Junts per Catalunya i Ciutadans al Parlament de Catalunya. Es preveu que properament també es puguin reunir amb el grup d’Esquerra Republicana de Catalunya.

El motiu d’aquestes trobades, que es van sol·licitar a tots els grups parlamentaris, és compartir reptes i línies de treball. Un dels reptes principals és el procés de revisió de Cartera de Serveis Socials que vol obrir el Departament de Drets Socials. Des del sector de la paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, es considera fonamental que aquesta revisió inclogui millores específiques per l’atenció a les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, que no encaixen en cap de les categories de l’actual cartera.

Alhora, s’ha instat als grups parlamentaris a treballar per avançar cap a models d’atenció més integrats, que posin les necessitats de les persones al centre en totes les franjes d’edat. En aquest sentit, s’ha demanat accelarar terminis per poder aprovar la Llei de l’Agència Integrada Social i Sanitària aquesta legislatura.

Altres temes que s’han abordat en aquestes reunions és la necessitat de millorar les condicions laborals dels professionals del sector social en el marc de la negociació pressupostària, la necessitat d’aprovar la Llei del Tercer Sector i la Llei d’Instruments Socials, el greuge econòmic que pateixen les famílies amb un membre amb una greu discapacitat i els problemes de transports que estan patint famílies i entitats.

Des de la FEPCCAT agraïm la predisposició als grups parlamentaris, amb els qual s’ha acordat mantenir la interlocució per què puguin conéixer millor el col·lectiu i avançar en tots els temes esmentats.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.