Entrevistes,  Notícies,  Uncategorized

Entrevista a la Sara Gómez, usuaria beneficiària del Projecte Rumbo.

El passat 29 de novembre de 2023, la FEPCCAT, fa un seguiment de valoració dels productes de suport que va cedir dins del marc del “Projecte Rumbo: Cap a un nou model d’autonomia personal connectada i inclusiva”, a una usuària beneficiària d’aquest projecte.

El seguiment de valoració d’aquests productes l’ha dut a terme la terapeuta ocupacional de la Federació.

Avui us presentem un petit resum de l’entrevista que li vàrem fer a la Sara Gómez, una noia jove i amb moltes ganes de superar-se. Podeu veure l’entrevista sencera al següent enllaç: Sara Gómez

Sara Gómez, usuaria beneficiària del Projecte Rumbo.

En línies generals, la valoració que Sara fa dels productes de suport i de l’autonomia que aquests li suposen, és positiva. A la Sara se li van cedir tres productes amb la finalitat de donar-li més autonomia en la vida diària.

En primer lloc, una cadira de bany, que li permet dutxar-se de manera autònoma sense l’ajuda d’una tercera persona.

En segon lloc, un recolza braços universals amb el qual la Sara pot mantenir una bona postura en sedestació, per exemple, per facilitar accions de la vida diària, com ara menjar.

També se li va cedir una plataforma de transferències i un arnès amb la finalitat d’ajudar a la transferència segura de la Sara per part de les persones cuidadores. Aquest producte, però, no s’ha adaptat als requisits de la Sara i no li resulta còmode i el van retornar.

La Sara, destaca que els productes cedits milloren tant la seva qualitat de vida com la dels seus convivents, que, en aquest cas, són els seus pares. La millora i l’augment de la independència en la seva llar suposa un canvi, per a positiu, de l’estat d’ànim de la Sara i conseqüentment també de l’estat d’ànim de la seva família.

Així, la valoració que es dona des de la perspectiva professional, la terapeuta ocupacional de la Federació, com de la Sara i el seu entorn familiar, és molt positiva i repercuteix de manera directa en el desenvolupament i autonomia de la Sara, propiciant una major autonomia personal.

La Sara amb la cadira de bany i el recolzabraços.

La Sara és un perfil de persona que podria beneficiar-se d’un assistent personal, com molt bé diu ella a l’entrevista.

Aquest fet fomentaria una vida totalment independent, gaudint de moments que ara mateix no pot.

Sobre el projecte RUMBO

El “Projecte RUMBO: cap a un model d’autonomia personal connectada i inclusiva” és una iniciativa col·laborativa desenvolupada entre diferents confederacions del Tercer Sector de la discapacitat (COCEMFE, ASPACE, IMPULSA IGUALDAD, FEDACE i AUTISMO ESPAÑA). L’objectiu és impulsar el disseny de models innovadors de suport a l’autonomia personal i la vida independent de persones amb discapacitat, especialment aquelles amb majors necessitats de suports, mitjançant la combinació de serveis i recursos que puguin facilitar una forma de vida inclusiva en la societat en condicions de seguretat, accessibilitat i benestar.

Aquest projecte, que compta amb la participació de 22 entitats d’aquestes confederacions repartides en cinc comunitats autònomes, és finançat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, lligat als fons NextGenerationEU de la Unió Europea.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.