Notícies

La Asociación para el Desarrollo de la Basale Stimulation i la FEPCCAT reivindiquen l’estimulació basal com a eina bàsica en l’atenció de persones amb grans necessitats de suport

El passat divendres 8 i dissabte 9 de novembre van tenir lloc a Barcelona les I Jornades “La trobada amb l’altre” organitzades per la Asociación para el Desarrollo de la Basale Stimulation i la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral (FEPCCAT). Totes dues entitats van subratllar la importància d’aquest concepte de treball en l’atenció a persones amb grans necessitats de suport.

A la inauguració de les I Jornades “La trobada amb l’altre”, la presidenta de la Asociación para el Desarrollo de la Basale Stimulation, Barbara Roller, va apuntar que busquen “persones que vulguin abandonar el camí assistencial en l’atenció a aquests col·lectius vulnerables, i que vulguin posar la persona al centre de la intervenció”. En la mateixa línia la presidenta de la FEPCCAT, Mercè Batlle, va reclamar més formació en aquest concepte: “les entitats d’atenció a persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat hem de seguir fent passes i alinear-nos amb els preceptes de la Basale Stimulation, per oferir millors intervencions, vivenciar les persones amb més grans necessitats de suport i afavorir la seva qualitat de vida”.

Prop de 200 professionals de l’atenció directa a infants, joves i persones adultes amb discapacitat, gent gran i altres col·lectius amb grans necessitats de suport van assistir a les jornades. Dissabte a la tarda, aprofitant l’esperit de la Basale Stimulation, que sorgeix de la pràctica diària i que la vol afavorir, van tenir lloc cinc tallers simultanis on els assistents van aprofundir en diferents experiències d’atenció.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.