Uncategorized

La Presidenta de la FEPCCAT, Mercè Batlle, nova Presidenta del COCARMI

El passat dilluns 27 de juny, la Presidenta de la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), Mercè Batlle, va ser escollida Presidenta del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI). D’aquesta manera, Mercè Batlle, que participa al COCARMI en representació de la FEPCCAT, es converteix en la primera dona en assumir aquest càrrec.

El COCARMI és una associació nascuda l’any 1998 que té per objectiu representar a les 634.000 persones amb discapacitat de Catalunya. Per fer-ho, agrupa a les 12 federacions i associacions més importants del sector, a on hi participen unes 700 entitats. La FEPCCAT representa a les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat en aquesta plataforma.

En el seu discurs com a nova presidenta, Mercè Batlle va agraïr al seu predecessor, Antonio Guillén, que durant vuit anys ha fet una gran tasca, “fent visible el COCARMI a tots els nivells”. Per la propera legislatura, hi ha l’objectiu de seguir treballant en la reivindicació que “les persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental siguin l’eix de les polítiques, accions i serveis” que es facin a Catalunya.

També es vol abordar el problema d’infrafinançament crònic del sector, que implica una manca d’estructura i fa “que no sempre es pugui abordar tot el que es pretén”, en un context en el qual “el volum de càrrega tècnica i administrativa exigit cada dia és més alt”. 

A més de defensar el treball en xarxa per encarar aquests reptes compartits, potenciant “el coneixement de cada entitat o federació en el seu àmbit”, Mercè Batlle també va reivindicar la necessitat de “garantir l’autonomia i la independència de totes les entitats i federacions”.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.