Uncategorized

Entrevistes col·laboradors 10 Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral”

Aquest any la Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral”, que se celebrarà el dia 9 d’octubre, arriba a la seva desena edició. La celebració d’aquesta cursa és possible gràcies al suport de moltes organitzacions que confien en el projecte com a eina de visibilització i inclusió social.

En aquesta edició la cursa compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, el Departament de Drets Socials, la Fundació Barça, el grup de Voluntaris 2000, ARC Soluciones, Coca-cola, Mars, la Tavella, Diari ARA, Nova Harriet, ILUNION Hotels i la Farmàcia de l’Estació de Sants.

Coincidint amb el desè aniversari, hem volgut conéixer millor les motivacions d’aquestes organitzacions per participar a la Cursa. En aquest entrada, conversem amb José Ángel Preciados, CEO de ILUNION Hotels, Alejandro Ribas, CEO d’ARC Soluciones, Alexandra Ros, responsable de comunicació i màrqueting de La Tavella i Núria Casia, directora de Nova Harriet.

JOSÉ ÁNGEL PRECIADOS, (ILUNION Hotels): “Els nostres hotels estan dissenyats perquè siguin atractius per a qualsevol client, tingui o no discapacitat”.

José Ángel Preciados, CEO de ILUNION HOTELS

Per què ILUNION Hotels és una cadena d’hotels única?

ILUNION Hotels, pertany a un grup únic al món, Grup Social ONCE que és el major generador de serveis socials per a persones amb discapacitat.

El nostre model és pioner i referent en accessibilitat universal, diversitat i inclusió social i laboral de persones amb discapacitat dins del sector turístic i neix de la creença ferma en la igualtat real d’oportunitats. Som la primera companyia hotelera a obtenir un Certificat Global en Accessibilitat Universal (UNE-170001-2) a tots els nostres establiments i el Segell com a organització excel·lent EFQM + 500.

Quin percentatge dels treballadors de ILUNION Hotels tenen algun tipus de discapacitat?

Actualment sobre una plantilla mitjana de 1300 treballadors, al voltant del 46% són persones amb discapacitat. Si parlem dels nostres 14 centres especials de treball, aquest percentatge sobrepassa el 70% de la plantilla. A aquest col·lectiu afegim també de forma constant persones d’altres col·lectius també vulnerables, com ara dones víctimes de gènere o refugiats ucraïnesos que van fugir del seu país al començament de la invasió i a més als nostres hotels, com a pas previ a la normalització de la seva vida actual.

Tots els hotels tenen el certificat d’accessibilitat universal. Quins avantatges té això per als clients?

L’avantatge principal és que els nostres hotels estan dissenyats perquè siguin atractius per a qualsevol client, tingui o no discapacitat.

Així, el concepte “disseny per a tothom” ha esdevingut una de les nostres senyes d’identitat. Apostem per espais inclusius on totes les persones compten. Però no només els entorns importen, a ILUNION Hotels, estem preparats per atendre les necessitats especials dels nostres clients des de la normalització i l’excel·lència.

Quin valor té per a ILUNION Hotels ser referent a l’àmbit de la inclusió?

Som conscients que l’accés al turisme és un dret per a tothom i ens esforcem dia a dia per fer-ho realitat. La nostra feina per la Responsabilitat Social en matèria de discapacitat no és qüestió només d’intencions i de bons propòsits. Per nosaltres és l’enfocament d’una estratègia que integra la discapacitat i l’accessibilitat de manera transversal a tota la nostra organització.

A ILUNION Hotels tenim un compromís amb la societat que persegueix eliminar les barreres, físiques i mentals amb què sovint es troben les persones amb discapacitat. Per això i des de fa més de deu anys abanderem dins del sector turístic aquest somni per un món universalment accessible i igualitari.

La sensibilitat social d’Illunion Hotel no es limita només a l’àmbit de la discapacitat. També teniu apostes en l’àmbit de la sostenibilitat i de la defensa dels drets de les persones LGTBIQ+. Ens les podria explicar breument?

En efecte, el nostre propòsit de “construir un món millor amb tothom inclòs” ens porta més enllà. Treballem per la inclusió laboral de persones d’altres col·lectius vulnerables.

Des d’ILUNION Hotels, on les persones LGTBIQ+ estan cada cop més representades dins dels nostres equips, hem fet un primer pas en col·laboració amb Booking i L’Institut de Turisme d’Espanya (Turespaña), per aconseguir una millora de l’experiència de viatge de la comunitat LGTBIQ+, i formem part del seu programa ‘Travel Proud’, que té com a objectiu que es pugui viatjar sempre de manera inclusiva i acollidora, una iniciativa molt en línia amb el nostre propòsit.

Per què heu decidit col·laborar amb la Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral”?

Per ILUNION Hotels és primordial estar a prop d’entitats amigues, que com FEPCCAT, treballen en la inclusió i normalització de la discapacitat. I és al nostre ADN col·laborar amb aquelles accions que poden ajudar a aconseguir-ho. El nostre propòsit és construir un món millor amb “Tothom inclòs”, i aquesta carrera sens dubte és un pas més per aconseguir-ho.

ALEJANDRO RIBAS, (ARC Soluciones) “Una societat solidària és una societat millor”

Alejandro Ribas, CEO d’ARC Soluciones

Ens pot explicar breument la història de ARC Soluciones i la feina que feu?

La història d’ARC comença sobre l’any 2004/5 a la població de Cerdanyola del Vallès al pàrquing d’un familiar. Va començar tot després de quedar-me sense feina i ocupava les meves hores adaptant vehicles, entre ells, els de molts coneguts a la meva llarga trajectòria de preparació de vehicles per a persones de mobilitat reduïda.

Arran d’aquest continu flux de treball vaig decidir instal·lar-me pel meu compte a la localitat de L’Hospitalet del Llobregat, en un taller mecànic molt petit, on només podien entrar dos vehicles, des de llavors fins ara han passat 17 anys i actualment estem ubicats a Sant Just Desvern, en unes instal·lacions de 4000 m2 i amb un equip de 20 persones.

Som distribuïdors de sistemes d’ajuda a la mobilitat a la carretera per a persones amb diversitat funcional. Comptem amb més de 50 punts de venda al territori nacional i tenim una producció pròpia amb taller a Barcelona, ​​adaptant vehicles per a les persones amb mobilitat reduïda i les seves famílies, així com empreses privades de transport col·lectiu i vehicles de servei públic.

Aquest any la Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral” arriba a la seva desena edició, com ha canviat la manera de treballar de ARC Soluciones en els últims 10 anys?

Aquests 10 darrers anys la forma de treballar d’ARC ha canviat notablement, vam començar adaptant vehicles al nostre taller de l’Hospitalet de Llobregat a principis de l’any 2006 amb una llicència de taller i ara estem treballant amb homologacions referents a Conjunts Funcionals, UCA i, per últim, aquest any amb l’obtenció de la ISO. Per tant, hem evolucionat i professionalitzat l’empresa a causa de convertir-nos amb un referent al mercat i treballar conjuntament amb les marques automobilístiques. D’altra banda, hem avançat moltíssim tecnològicament però amb la finalitat d’adaptar-nos als temps actuals.

Per què heu decidit col·laborar amb la 10ª Edició de “En Marxa per la Paràlisi Cerebral”?

Sóc molt conscient del compromís que jo tinc i tot l’equip d’ARC amb la comunitat de persones amb algun tipus de discapacitat motriu, per tant des de ja fa temps implantem a l’empresa una política de Responsabilitat Social Corporativa, que inclou ser més actius a crear acords amb associacions i fundacions, per poder oferir avantatges als seus associats al servei que nosaltres proporcionem.

Per descomptat, també valorem i volem ser més participatius en els esdeveniments organitzats per aquestes entitats, per exemple aquest any la carrera solidària “En Marxa per la Paràlisi Cerebral”, és una bona oportunitat per a nosaltres i la nostra intenció és participar en totes les que ens siguin possibles. En aquests dos darrers anys de Covid no va ser possible, però esperem que els esdeveniments tornin a formar part i en puguem ser part.

Què és el que més us agrada d’aquesta Cursa?

El que més m’agrada d’aquesta carrera és el fet que totes les persones hi poden participar, sense importar si tenen alguna discapacitat o no, perquè al final l’important és conscienciar a tota la societat de com és de rellevant la nostra petita o gran aportació que tots podem oferir per millorar la vida de persones, en aquest cas a les persones amb paràlisi cerebral. Una societat solidària és una societat millor.

Per acabar, ens agradaria que definissiu la Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral” en tres paraules.

Unió, solidaritat i superació.

ALEXANDRA ROS (La Tavella): “Volem estar presents en esdeveniments que fan d’aquest món un lloc més amable i respectuós amb la diversitat”

Alexandra Ros, Responsable de Màrqueting i Comunicació de La Tavella

Ens pot explicar breument la història de La Tavella i la feina que feu?

La Tavella som una empresa social nascuda fa 15 anys  de la mà de la Fundació Viver de Bell-lloc i la Fundació Sant Tomàs amb l’objectiu de generar llocs de treball per a col·lectius en risc, en especial per a persones amb disCapacitat intel·lectual i trastorn sever de la salut mental.

A través del canal online, entreguem a domicili cistelles ecològiques de fruita i verdura ecològica certificada i de proximitat i també disposem d’un Ecomercat amb una gran varietat de productes de consum diari, també 100% ecològic i local. A més, servim esmorzars saludables a nombroses empreses.

Aquest any la Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral” arriba a la seva desena edició, com ha canviat la manera de treballar de La Tavella en els últims 10 anys?

Als últims 10 anys hem afrontat situacions impensables i increïbles! I a La Tavella ens hem adaptat a les necessitats de l’entorn i per descomptat a les necessitats de les persones que hi treballem.

Hem crescut, perfeccionat processos i posat molta creativitat en moments clau com la pandèmia del COVID.

Però l’essència i el motor que guia a La Tavella s’ha mantingut intacta, continuem treballant amb la mirada posada per un món inclusiu i perquè totes tinguem les mateixes oportunitats i un projecte de vida propi.

Per què heu decidit col·laborar amb la 10ª Edició de “En Marxa per la Paràlisi Cerebral”?

Perquè aquesta iniciativa s’alinea totalment amb els valors que guien a La Tavella, perquè volem sumar per donar visibilitat  al col·lectiu de persones amb paràlisi cerebral, perquè volem estar presents en esdeveniments que fan d’aquest món un lloc més amable i respectuós amb la diversitat.

I perquè tenim ganes de sortir al carrer i celebrar la vida!

Què és el que més us agrada d’aquesta Cursa?

Ens encanten els valors que transmet al Cursa, la idea que totes les persones podem arribar fins allà on ens proposem i que el límit únicament te’l poses tu. Sens dubte, la presència de l’Àlex Roca representa un valor altament inspirador per a totes. Aprofitem per felicitar a l’organització per la feina feta!

Per acabar, ens agradaria que definissiu la Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral” en tres paraules.

Tot És Possible.

NÚRIA CASIA (Nova Harriet): “Sentim un compromís molt bonic i fort amb la Cursa”

Núria Casia, directora de Nova Harriet

Ens pot explicar breument la història de Nova Harriet i la feina que feu?

La Nova Harriet és una agència de publicitat i esdeveniments focalitzada en la comunicació de la indústria farmacèutica. Donem suport a productes i projectes dels laboratoris per difondre’n els beneficis i busquem sempre la versió més solidària i sostenible.

Aquest any la Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral” arriba a la seva desena edició, com ha canviat la manera de treballar de Nova Harriet en els últims 10 anys?

Sempre hem treballat de la mateixa manera, buscant processos òptims i compromesos que ens permeti gaudir de la nostra feina, trobant i aportant sol·lucions als diferents reptes. La pandèmia potser és el que ha fet canviar els canals de comunicació (convertint gran part del nostre dia a dia en digital) però l’essència continua sent la mateixa.

Per què heu decidit col·laborar amb la 10ª Edició de “En Marxa per la Paràlisi Cerebral”?

Vam ser impulsors d’aquest projecte des dels inicis amb el fundador de la Cursa, Jaume Marí i Pàmies, fundador també i aleshores president de la FEPCCAT, juntament amb la Glòria Tàpies d’Ipsen. És un projecte molt especial que va néixer després de moltes reunions i volent donar suport i visibilitat al col·lectiu. Sentim un compromís molt bonic i fort amb la cursa.

Què és el que més us agrada d’aquesta Cursa?

L’ànima de la cursa. Veure com els nois i noies amb paràlisi cerebral els seus familiars i amics gaudeixen de la jornada. Sentir que fas feliç a molta gent i que dones visibilitat a la causa. Veure com la inclusió va agafant força i com els més petits ho senten i en fan ressò.

Per acabar, ens agradaria que definissiu la Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral” en tres paraules.

Jornada espectacular i memorable.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.