Uncategorized

2.500 persones desborden 11ª Edició de la Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral”

La Cursa s’ha celebrat aquest diumenge 8 d’octubre en el marc de la Festa Major de Les Corts i ha comptat amb la presència del Conseller de Drets Socials.

Es tracta d’una cursa oberta a tota la ciutadania per sensibilitzar sobre la realitat de la paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat. Aproximadament, un de cada deu participants tenia una discapacitat.

2.500 persones han participat a Barcelona en la 11a edició de la cursa En marxa per la Paràlisi Cerebral, organitzada per la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), una prova solidària que, any rere any, exemplifica la plena igualtat d’oportunitats pel col·lectiu de persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats similars.

Amb les inscripcions esgotades abans de la celebració de la cursa, la jornada ha destacat pel seu ambient festiu i lúdic, reunint a centenars d’infants, joves i persones adultes amb i sense paràlisi cerebral. Aproximadament, un de cada deu participants tenien una discapacitat. Des de l’any 2011, la Cursa busca visibilitzar les capacitats de les persones que conviuen amb la paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat a través d’una activitat inclusiva molt arrelada al barri.

Aquesta cursa és un acte destacat del programa de la Festa Major de les Corts i, més enllà de donar a conèixer la realitat de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, també vol ser una activitat lúdica totalment inclusiva, amb els objectius de qualsevol activitat de Festa Major: oferir un activitat d’oci a tota la ciutadana, promoure l’associacionisme i generar cohesió social. La cursa d’1 km, en el qual molts participants hi participen caminant de manera festiva, ha sigut acompanyada per el grup de batucada inclusiva Tabalers de la Bota.

Àlex Roca, que el passat més març va convertir-se en la primera persona amb paràlisi cerebral en completar una Marató, ha sigut un dels protagonistes del cartell d’aquesta edició. Roca ha assegurat que aquesta cursa és “un dels dies preferits del seu any”.

Com a novetat d’enguany, l’acte ha sigut presentat per la comunicadora Laura Grau, del programa “Que no surti d’aquí” de Catalunya Ràdio.

Després d’onze edicions d’èxit, la cursa En Marxa per la Paràlisi Cerebral s’ha consolidat com un referent de l’agenda solidària del país i un espai d’homenatge a totes les persones que conviuen amb la paràlisi cerebral i altres discapacitats afins.

UNA GRAN FESTA AMB UN TO REIVINDICATIU

Durant l’entrega de premis, Mercè Batlle, Presidenta de la FEPCCAT, ha aprofitat per fer-se ressò de la campanya de Confederación ASPACE (confederació estatal de la qual forma part la FEPCCAT) pel del mundial de la paràlisi cerebral que demana reforçar l’atenció precoç. Batlle ha explicat que “aquesta etapa és clau pel neurodesenvolupament i l’estimulació que rebin els infants durant aquest temps determinarà la seva autonomía al llarg de tota la vida”

Batlle també ha remarcat la necessitat de tenir en compte al perfil d’alumnat amb grans necessitats de suport en la construcció d’un sistema educatiu inclusiu i ha demanat “més recursos, més treball interdepartamental i que el sistema sigui capaç d’aprofitar el coneixement de les entitats especialitzades que fa molts anys que treballem amb infants amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat”.

Totes aquestes demandes han sigut escoltades de ben a prop per les diferents autoritats presents a l’activitat, entre elles, el Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. El Conseller, que dimecres celebrarà un any al càrrec, ha recordat que el seu últim abans de ser nomentat va ser aquest cursa de l’any passat. Campuzano ha explicat que estan treballant per revertir l’infrafinançament de les entitats que acompanyen a persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.

SOBRE “EN MARXA PER LA PARÀLISI CEREBRAL” i la FEPCCAT

La Cursa “En Marxa per la Paràlisi Cerebral” és un projecte impulsat per la Federació de Cerebral i la Pluridiscapacitat (FEPCCAT), la federació de referència a Catalunya del col·lectiu de persones i famílies amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.

Actualment, la federació està conformada per catorze entitats que treballen amb i pel col·lectiu: l’Associació Alpi de l’Hospitalet de Llobregat, APRODISCA de Montblanc, l’Associació AREMI de Lleida, la Fundació ASPACE Catalunya de Barcelona, ESCLAT Grup Social de Barcelona, la Institució Balmes de Sant Boi de Llobregat, l’Escola Guimbarda de Barcelona, la Fundació l’Espiga de Vilafranca del Penedès, la Fundació El Maresme de Mataró, la Fundació La Muntanyeta de Tarragona, Nexe Fundació de Barcelona, la Fundació Prodis de Terrassa, la Fundació Catalana de la Paràlisi Cerebral de Barcelona i la Fundació Pere Mitjans de Barcelona.

A més a més, en el projecte hi participen diferents organitzacions compromeses amb la igualtat d’oportunitats, la integració i l’esport com a eina d’inclusió, com ara; la Fundació Barça, l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Drets Socials, la Diputació de Barcelona, Coca-cola, ARC Soluciones, Plusfresc, Bonpreu-Esclat, BonÀrea, Torrons Alemany, Desguaces Abelló, Illunion Hotels, el Diari Ara i Mars.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.