La FEPCCAT i l’Associació Aremi, entitat membre de la FEPCCAT, commemoren el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral
![](https://fepccat.org/wp-content/uploads/2024/12/Imatge-de-WhatsApp-2024-10-03-a-les-18.55.18_982d42d4-1024x768.jpg)
La FEPCCAT i l’Associació Aremi, entitat membre de la FEPCCAT, van commemorar ahir, 3 d’octubre, el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral en un acte presidit per l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa.
L’acte s’emmarca dins de les accions de la campanya “Envellir. Decidir. Viure” posada en marxa per la FEPCCAT juntament amb l’Associació Aremi, membre de la Federació, i la Confederació ASPACE per a commemorar aquest dia en què es posa en relleu les principals preocupacions respecte a l’envelliment de les persones amb paràlisi cerebral.
Per remarcar la tasca que fan, la Federació al costat d’Aremi, ho van simbolitzar formant una rotllana a les 17 h, davant la Residència AREMI de Lleida.
L’acte de commemoració es va iniciar amb la lectura del manifest elaborat amb motiu d’aquest dia i amb el qual es posa en relleu les principals preocupacions respecte a l’envelliment de les persones amb paràlisi cerebral.
Tot seguit, la Sra. Mercè Caudevilla en representació de l’extinta Associació de Treballadors de Farmàcia de Lleida, va entregar les claus del local com a donació a l’Associació AREMI perquè en pugui fer ús en benefici de les persones amb Paràlisi Cerebral i les seves famílies.
Amb el manifest, l’Associació Aremi i la Federació van demanar més recursos especialitzats per a garantir que s’abordi l’envelliment de les persones amb paràlisi cerebral des dels principis de la vida independent. Noves dades proporcionades per l’OMS indiquen que aquestes persones comencen a envellir molt més aviat que les que no tenen cap discapacitat.
Altres preocupacions que recull el manifest giren entorn del relleu de les cures de les famílies i al voltant de la importància d’impulsar la figura de l’assistent personal com a suport clau per a la promoció de la vida independent en tots els àmbits.
Segons la presidenta de la Federació i l’Associació Aremi, Ma Mercè Batlle Amorós, “Necessitem més professionals i més places per aconseguir que l’atenció estigui centrada i adaptada a cada usuari i no com es fa fins ara que és cada persona que s’ha d’adaptar als serveis que ofereix l’administració a través d’entitats com les nostres. Els primers signes d’envelliment d’una persona amb Paràlisi Cerebral apareixen als 35 anys, si no abans, molt més aviat que les persones sense discapacitat. Per això, és necessari dissenyar programes per a prevenir i detectar l’envelliment.” La presidenta també va destacar que “Les mares són les principals cuidadores, per cada 4 dones que deixen l’ocupació per les cures, 1 home ho fa”.
L’Associació AREMI, és entitat membre de la Federació que ofereix una atenció integral durant tot el cercle de vida de cada persona amb Paràlisi Cerebral o altra discapacitat similar, de Lleida.
![](http://fepccat.org/wp-content/uploads/2024/07/Carrera-Popular-Running-Azul-Sol-e1720443900478-75x75.png)