General

 El sector de la discapacitat demana canvis legals per garantir els drets dels passatgers amb mobilitat reduïda 

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma del sector a Catalunya, i del que la FEPCCAT forma part, demana que es duguin a terme els canvis legals necessaris per garantir els drets dels passatgers amb mobilitat reduïda als aeroports. Amb questa demanda se suma a la del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), del qual forma part, coincidint amb la convocatòria de concentració per protestar per la contínua discriminació que la companyia aèria de baix cost Ryanair manté amb els passatgers amb discapacitat.

La concentració, que tindrà lloc dissabte 21 al migdia a l’aeroport de Barajas, és la reacció al darrer cas de discriminació conegut, protagonitzat per l’estudiant espanyol sordcec Javier García Pajares. El jove, que està gaudint d’una beca Erasmus a Londres, ha denunciat que Ryanair no li va permetre volar el nadal passat per motius de seguretat. Per al CERMI i les seves organitzacions, la discriminació reiterada de Ryanair impedeix a una part de la ciutadania exercir el seu dret a desplaçar-se. La concentració vol també ser una crida a la Comissió Europea perquè reformi d’immediat el Reglament de Drets dels passatgers amb mobilitat reduïda de 2006 que s’aplica a arreu d’Europa i que presenta força deficiències quant a la protecció dels drets del col·lectiu.

En la mateixa línia, el COCARMI es reuneix periòdicament amb responsables d’AENA per millorar el seu Servei d’atenció a Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR), servei només aplicable en l’àmbit competencial d’AENA, és a dir, a la gestió aeroportuària. El COCARMI valora positivament aquest servei perquè, tot i tenir punts millorables, dota de certa autonomia a les persones amb discapacitat. El principal escull del col·lectiu a l’hora de desplaçar-se en avió es troba en el tracte amb les companyies aèries, un tracte que no és homogeni i que s’hauria de regular per garantir aquests desplaçaments en igualtat de condicions que la resta de ciutadania i acabar d’una vegada amb situacions inacceptables com la viscuda pel jove sordcec.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.