Uncategorized

La FEPCCAT visita el projecte “Ludoteca Guitard, reimaginada: Ludoteca digital per a tothom i gestió del canvi”

El passat divendres 7 d’octubre, una delegació de la FEPCCAT va tenir l’oportunitat de visitar la Ludoteca Guitard situada al Districte de Les Corts de Barcelona acompanyades de la seva directora, Maria Arumí. A través d’aquesta visita, la FEPCCAT va poder de conèixer de primera mà el projecte “Ludoteca Guitard, reimaginada: Ludoteca digital per a tothom i gestió del canvi” executat per Nexe Fundació, entitat federada a la FEPCCAT.

A través d’aquest projecte s’incorporen diferents solucions tecnològiques per fer de la ludoteca un espai accessible per a tothom. El projecte també està impulsat pel Districte de Les Corts, l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, el Comissionat de l’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona i el Mobile World Congress.

La Ludoteca Guitard és un equipament municipal inaugurat l’any 2010 que busca contribuir al desenvolupament psicomotriu, cognitiu, social i afectiu dels infants entre 9 mesos i 12 anys a través del joc i l’activitat lúdica. Aquest curs 2022-23, a través del projecte anteriorment mencionat, la Ludoteca ha incorporat tres noves sales de jocs amb recursos digitals, com ara pantalles tàctils gegants amb diferents jocs digitals o un espai multisensorials, que permeten que els infants amb tot tipus de discapacitat (psíquica, visual, pluridiscapacitat, trastorns de salut mental…) puguin gaudir d’aquest espai sense limitacions. La informació la podeu consultar AQUÍ.

Maria Gradillas, Gerent de Nexe Fundació, entitat impulsora del projecte, considera que “la ludoteca és un exemple de com poder treballar la inclusió en un entorn natural de l’infant on pot desenvolupar totes les seves capacitats a través del joc. A Nexe apostem per la innovació i en aquest sentit fa molts anys que treballem amb tecnologia  i en aquest projecte hem pogut aplicar el nostre coneixement en aquest entorn d’oci“.

El projecte busca contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible a la ciutat de Barcelona i pretén ser un equipament estratègic pels infants i famílies del Districte. La Ludoteca Guitard comparteix edifici amb l’Escola d’Educació Especial Esclat, del Grup Social Esclat també federada a la FEPCCAT. Des de l’Escola Esclat, el seu director, Oriol Guim, posa en valor el caràcter comunitari de l’equipament. “Des de fa anys, la relació és molt estreta. Fem conjuntament activitats com els contes vivenciats o decorem els espais comuns, compartim el pati equipat i, des de fa poc, l’hort de la nostra escola. Aquesta nova etapa que estrena la Ludoteca, amb totes les millores inclusives, obre noves oportunitats per al nostre alumnat”.

Des de la FEPCCAT, volem agraïr a la Directora de la Ludoteca Guitard, Maria Arumí, la predisiposició i l’amabilitat en mostrar-nos un projecte que considerem un exemple de bona pràctica que s’hauria d’estendre arreu del territori.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.