Uncategorized

Confederación ASPACE presenta una guia per impulsar la vida independent de les persones amb grans necessitats de suport

La FEPCCAT ha participat activament en l’elaboració d’aquesta guia que s’ha editat en el marc del Projecte Rumbo, en el qual participen cinc federacions de Confederación ASPACE.

La presentació es va fer el passat dimarts 6 de juny en un acte a Madrid que va servir per presentar la proposta de model de vida independent del moviment ASPACE.

Dimarts passat, 6 de juny, Confederación ASPACE va organitzar amb èxit la jornada titulada “Vida independiente de las personas con parálisis cerebral y con grandes necesidades de apoyo: una transformación desde la perspectiva de derechos“. L’esdeveniment tenia com a objectiu apropar el model de vida independent als professionals de les entitats ASPACE, promovent la idea que aquestes persones han de ser al centre del sistema i que això requereix transformar l’entorn i dissenyar suports personalitzats.

En el marc d’aquesta jornada, es va presentar la guia ¿Cómo impulsar la vida independiente de las personas con parálisis cerebral y grandes necesidades de apoyo? Una aproximación filosófica y metodológica para profesionales del Movimiento ASPACE. Aquesta guia, que properament es publicarà a la pàgina web de Confederación ASPACE, es basa en l’enfocament social de drets i representa un punt de partida per a la transformació dels serveis d’atenció a persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, així com per a comunicar a la societat, institucions i legisladors les necessitats especials per garantir la participació plena de les persones amb grans necessitats de suport.

La Federació de Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) ha tingut una participació activa en l’elaboració d’aquesta guia, col·laborant en grups de treball específics per aportar idees i propostes per a la seva redacció.

La guia s’ha editat en el marc del Projecte Rumbo, una iniciativa col·laborativa desenvolupada conjuntament per diverses confederacions estatals del Tercer Sector de la discapacitat, com ara COCEMFE, Predif, Autismo Espanya, FEDACE i Confederación ASPACE. La FEPCCAT participa en aquest projecte juntament amb Confederación ASPACE i altres quatre federacions d’aquesta confederació: ASPACE Andalucía, ASPACE Castilla y León, ASPACE Aragón i ASPACE Galicia..

Durant la jornada, Manuela Muro, Presidenta de Confederación ASPACE, va destacar que aquest model representa un primer pas cap a un canvi de paradigma que “ja està en marxa i ens situa a l’avantguarda per promoure els drets de les persones amb paràlisi cerebral en el marc de la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat”. La jornada també va comptar amb la participació de persones amb paràlisi cerebral que van compartir les seves experiències de vida i reivindicacions en favor de la vida independent.

La Confederación ASPACE i la FEPCCAT continuen treballant activament per impulsar aquest model de vida independent i garantir els drets de les persones amb paràlisi cerebral i grans necessitats de suport, apostant per un futur més inclusiu i igualitari per a tothom.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.